Tot ce trebuie să ştii despre epilarea inghinală cu ceară. 10 secrete...

Tot ce trebuie să ştii despre epilarea inghinală cu ceară. 10 secrete pe care nu ţi le spune nimeni

0 2564

Dacă te bate gândul să apelezi, pentru prima oară, la metoda de epilare cu ceară pentru zona inghinală, ar trebui să ştii câteva lucruri esenţiale înainte de a te decide. Asta, ca să nu ai surprize neplăcute. În primul rând, trebuie să ştii că este dureroasă. În al doilea rând, te vei expune goală în faţa cosmeticienei, iar acest lucru le face pe unele femei să se simtă destul de inconfortabil. Află mai jos şi alte informaţii de care ai nevoie înainte de a-ţi face o programare la salon!

1. Firele de păr trebuie să aibă jumătate de centimetru lungime – O mare greşeală pe care o fac multe femei este aceea de a folosi lama de ras înainte de epilarea propriu zisă cu ceară. Află că ceara epilatoare nu reuşeşte să îndepărteze cu succes firele de păr foarte scurte.

2. Ce stil de epilare preferi – Ar trebui să te decizi înainte de a merge la salon dacă vrei o epilare pe linia bikinilor sau dacă opezi pentru stilul brazilian. Acesta din urmă presupune o epilare totală sau parţială.

3. Nu te programa la epilat înainte de menstruaţie – Este recomandat să nu îţi faci programarea la salon înainte de menstruaţie, cu câteva zile. Motivul? Acum, pielea ta este extrem de sensibilă, ca întregul tău organism de altfel şi s-ar putea ca în timpul epilatului să resimţi dureri mai mari decât în mod obişnuit.

epilare zona inghinala

4. Nu te ruşina – Epilarea înghinală prespune, în cele mai multe dintre cazuri, să te expui goală în faţa cosmeticienei. Asta nu trebuie să te ruşineze şi nici să-ţi creeze vreun disconfort. Gândeşte-te că persoana respectivă este foarte obişnuită, până la urmă aceasta este meseria ei.

5. Epilarea inghinală este dureroasă – Dacă cineva îţi va spune că nu doare deloc sau că abia simţi ceva..să nu crezi! Pielea din această zonă este extrem de fină, delicată şi sensibilă, în timp ce firele de păr sunt foarte groase. Este adevărat că, după mai multe şedinţe, părul devine mai mătăsos, mai subţire şi mai uşor de îndepărtat, însă nu te aştepta să nu doară. Epilatul inghinal nu este o experinţă prea plăcută.

6. Unele persoane resimt durerea mai puternic decât altele – Şi asta este adevărat. Depinde de cât de sensibile suntem la durere. Unele femei pot resimţi durerea diferit ca intensitate faţă de altele.

7. Este o operaţiune extrem de intimă – În funcţie de stilul de epilare pe care îl alegi – îndepărtarea totală sau parţială a firelor de păr – află că poziţiile în care vei sta sunt, uneori, ciudate. Important este să nu te ruşinezi şi să o laşi pe cosmeticiană să-şi facă treaba cum ştie ea mai bine.

epilare cu ceara 1

8. Pot rămâne fire de păr rebele – E posibil ca ceara să nu îndepărteze firele de păr 100%. În acest caz, cosmeticiana le va smulge pe cele rămase cu o pensetă. Să te aştepţi la acest lucru, pentru că, de multe ori, nu îţi spune şi trece direct la treabă.

9. Pielea va fi iritată câteva ore – Să nu ai impresia că după epilare vei avea o piele fină şi catifelată. Dimpotrivă! Zona va fi roşie şi iritată. Abia după câteva ore bune va începe, uşor, uşor să-şi revină. Este recomandat să porţi lenjerie de corp mai largă, confortabilă şi din bumbac. Iritaţiile vor dispărea în totalitate după una sau două zile.

10. După epilare, trebuie să foloseşti creme hidratante – Pentru a calma pielea şi a reduce roşeaţa şi iritaţiile, după epilare este recomandat să foloseşti creme puternic hidratante pe bază pe hidrocortizon.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns