Tot ce trebuie să știi despre ingredientele asiatice. Uite în ce preparate...

Tot ce trebuie să știi despre ingredientele asiatice. Uite în ce preparate să le folosești!

0 1282

Adori mâncarea asiatică, dar când o pregătești la tine acasă nu-ți iese niciodată ca la restaurant? Este foarte posibil să-ți lipsească ingredientele de bază ale bucătăriei asiatice sau să le combini în mod greșit. Iată mai jos tot ce trebuie să știi despre acestea pentru ca preparatele culinare să iasă ca la mama lor acasă!

Pastele de orez – pastele de orez sunt extrem de populare în Thailanda și sunt preparate extrem de simplu, din orez și apă. Pad Thai este preparatul național al Thailandei. Dacă vei ajunge vreodată în vacanță în aceste locuri, este obligatoriu să le încerci!

Paste wok prefierte – sunt paste din grâu dur și nu necesită fierbere. Se adaugă direct în wok și sunt o specialitate chinezească.

Sushi – Sushi este un preparat tipic japonez cu orez, pește și/sau legume. Orezul Sushi este un sortiment de orez cu boabe mai scurte, lipicios și mai umed decât orezul cu bob lung.

Orezul Wok – este orezul Basmati, cu bob lung, un ingredient care nu lipsește din bucătăria chinezească.

Shan’shi Chop Suey – este un amestec din diverse tipuri de legume (muguri de fasole, ciuperci Mu-Err, ardei roșu și verde, morcovi). Tradiția în bucătăria chinezească este să se pună valoare pe legume – ca și ingredient.

Mugurii de bambus – au un gust pronunțat și proaspăt și se folosesc la supe și diverse preparate cu carne și legume în wok , dar și la salate. Sunt o specialitate chinezească.

Sos chili dulce – este o specialitate din China, fiind ingredient pentru prepararea pachețelelor de primăvară, pentru pește și fructe de mare.

Sos Chili Thai – este combinația gustoasă dintre chili roșu iute și usturoi. Este perfect pentru pui și preparate la grătar, fiind o specialitate thailandeză.

mancare wok

Sos Wok – este un sos pe bază de soia și se distinge prin gustul de usturoi și ghimbir. Se folosește la preparatele pregătite în wok și este o specialitate thailandeză.

Laptele de cocos – laptele de cocos este un ingredient indispensabil în bucătăria thailandeză. Obținut din pulpa fructelor de cocos proaspete, se potrivește perfect la sosuri și supe.

Shan’shi Condiment pentru Wok  – aduce preparatelor pregătite în wok diversitatea aromelor asiatice. Amestecul special de coriandru, lemongrass, chili, usturoi este perfect pentru bucătăria asiatică și se folosește la preparate cu pește, carne, legume, supe, diferite sosuri. Este o specialitate chinezească.

Shan’shi Chili – este uscat și tocat, pentru a întări astfel aroma și iuțimea. Gustul este fructat, dar picant. În Asia, chili se pune în diferite paste (pasta curry) și sosuri (sos chili). Chili conferă preparatelor la wok, cărnii, peștelui dar și legumelor prăjite o iuțime plăcută până la una intensă, în funcție de dozaj. Este o specialitate thailandeză.

Urechi de lemn (ciuperci Mu-Err) – sunt cunoscute sub diferite nume: urechea lui Iuda, ciuperca neagră sau ciuperca urechi, ciuperca norișor. Urechile de lemn sunt un ingredient principal în pachețelele de primăvară și sunt o specialitate chinezească.

Pentru a înlesni călătoria gusturilor peste mări și țări, dar și pentru a găti simplu și rapid chiar la tine acasă, Maresi Foodbroker, distribuitorul produselor Shan’shi în România, și-a extins, recent, gama asiatică. Produsele pot fi găsite la raft în Auchan, Carrefour, Cora, Mega Image, Profi și Selgros.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns