Trandafiri din mere coapte

Trandafiri din mere coapte

0 2556

Merele coapte cu scorțișoară vor fi întotdeauna alegerea perfectă pentru un desert sănătos și delicios. Dar dacă, în loc să le prepari după rețeta clasică, ai încerca ceva inedit? Iată mai jos care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea parte de un buchet spectaculos de trandafiri din mere coapte!

Ingrediente pentru șase trandafiri: 2 mere, gem de caise, o foaie de plăcintă, jumătate de lămâie, scorțișoară, puțină făină și zahăr pudră

Mod de preparare: Se taie merele pe jumătate, se scot sâmburii și codița, iar apoi merele se taie în felii foarte subțiri. Într-un bol cu apă se adaugă sucul unei jumătăți de lămâi. Amestecă, iar apoi pune în recipient feliile de măr. Bolul se introduce la cuptorul cu microunde pentru aproximativ trei minute. Apoi, se strecoară lichidul printr-o strecurătoare.

reteta mere trandafiri

Într-un castron, pune trei linguri de gem de caise și adaugă 2 linguri de apă. Amestecă bine până obții o pastă moale și omogenă și pune bolul în cuptorul cu microunde timp de 1 minut.

Întinde pe masa de lucru o foaie de plăcintă și tapeteaz-o cu făină și pe o parte și pe alta. Întinde-o bine cu sucitorul, iar apoi tai-o pe lățime, în șase fâșii. Întinde gemul de caise pe fiecare bucată în parte și aranjează feliile de măr pe una dintre marginile foii (vei vedea exact cum se procedează în video-ul de mai jos). Presară puțină scorțișoară, iar apoi învelește mărul cu restul de foaie de plăcintă rămasă. Rulează foaia, iar la sfârșit vei obține un trandafir superb. Poți trece la pregătirea celui de-al doilea trandafir și așa mai departe. Îți vor ieși șase bucăți minunate pe care trebuie să le pui într-o formă rotundă, pentru brioșe. Se coc la 190 de grade Celsius pentru 40-45 de minute. După ce s-au copt, trandafirii se lasă puțin la răcit, iar apoi se scot din forme, se așază pe un paltou și se presară zahăr pudră. Poftă bună!

COMENTARII

Lasă un răspuns