Trei metode simple ca să elimini pesticidele din fructe și legume

Trei metode simple ca să elimini pesticidele din fructe și legume

Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că nivelul ridicat de pesticide din organism cauzează afecțiuni ale sistemului nervos, de reproducere, duce la apariția cancerului, slăbește sistemul imunitar și poate fi vinovat de apariția malformațiilor la bebeluși. Pesticidele, în marea lor parte, se regăsesc în fructe și legume. Uite ce trebuie să faci pentru a elimina aceste chimicale!

mere

1. Spală legumele și fructele cu apă sărată

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci după ce ai cumpărat fructe și legume este să le speli foarte bine cu apă rece. O altă metodă și mai eficientă de a elimina o mare parte a pesticidelor din fructe și legume este să le speli cu apă sărată. Un aspect pe care nu trebuie să-l ignori: fructele și legumele trebuie spălate foarte bine, nu doar clătite. Printre fructele și legumele care conțin o cantitate mare de pesticide se numără merele, strugurii, prunele, piersicile, perele, mango, guave și roșiile.

2. Spală legumele și fructele cu oțet

Amestecă 90% apă și 10% oțet alb, iar apoi pune în această soluție fructele și legumele pe care vrei să le consumi. Spală-le bine, apoi clătește-le cu apă rece. Atenție însă! Există fructe a căror coajă este foarte subțire sau poroasă, iar oțetul poate pătrunde în pulpă și nu vor mai fi bune pentru consum.

piersica

3. Curăță fructele și legumele de coajă

Nutriționiștii recomandă să nu curățăm fructele și legumele de coajă (atunci când acest lucru este posibil) deoarece în coajă se regăsește o mare parte din vitamine, minerale și nutrienți. Însă, în coaja și la suprafata pulpei fructelor și legumelor se regăsește și o mare cantitate de pesticide și alte chimicale. Asta, dacă fructele și legumele sunt înțepate sau crăpate. Chimicalele pătrund în aceste fisuri, iar apoi penetrează pulpa. Așadar, pe lângă curățarea cojii, va trebui să tai puțin și din pulpa fructului sau a legumei respective.

COMENTARII

Lasă un răspuns