Trenduri 2016: Uite ce imprimeuri purtăm în sezonul cald!

Trenduri 2016: Uite ce imprimeuri purtăm în sezonul cald!

0 1572
femeie care poarta o rochie in dungi albastre

Indiferent de anotimp, imprimeurile au fost, sunt şi vor fi un must have în orice garderobă. Tendinţele se schimbă de la un sezon la altul, iar „oferta” este întotdeauna mai mult decât generoasă. Practic, este imposibil să nu găseşti ceva pe placul tău, care să te reprezinte şi să-ţi avantajeze silueta. În această primăvară, în top se regăsesc imprimeurile florale, cele cu animale, dungile, carourile şi pătrăţelele, dar şi printurile – mesaj.

Imprimeuri cu pătrăţele

Imprimeurile cu pătrăţele revin şi în acest sezon, însă sunt mult mai îndrăzneţe faţă de cele cu care eram obişnuite. Se observă accente şi culori mai puternice dar şi un plus de imaginaţie şi creativitate din partea designerilor. Pe podiumurile de prezentare am văzut ţinute care combinană două stiluri total diferite: printuri florale abstracte şi printuri cu pătrăţele în două sau mai multe culori contrastante.

Printuri florale abstracte şi realiste

O tendinţă care se menţine şi în această primăvară este cea care aduce în prim plan printurile florale abstracte, dar şi cele realiste. Astfel de ţinute au apărut în colecţiile Jason Wu, care a optat pentru aplicaţii florale pe fundal negru, în colecţiile Calvin Klein, Phillip Lim, Rodarte, Mother of Pearl, Duro Olowu şi alţii. La polul opus se află imprimeurile florale realiste precum flori de liliac, flori exotice, margarete sau flori de iris.

Printuri în dungi

Anul acesta revin în actualitate dungile verticale, orizontale, în ziz-zag, subţiri sau mai late. Se pare că dungile sunt un must have al sezonului cald, aşa cum blana este materialul vedetă pe timp de iarnă. Optează deci cu încredere pentru astel de imprimeuri şi alege culori vesele, puternice şi strălucitoare.

Printuri cu animale

O noutate a sezonului o reprezintă imprimeurile cu animale, fie că vorbim despre animale domestice sau sălbatice. MM6 a adus pe podiumul din Londra o rochie neagră pe care se poate observa în detaliu un cal cu aripi. Şi Rochas s-a evidenţiat printr-o ţinută cu girafe, în timp ce Roberto Cavalli a optat pentru printuri „sălbatice” în alb şi negru.

Steluţe, hărţi şi peisaje urbane

Este vorba despre printuri ce reprezintă hărţi ale lumii, oceane, ţări şi continente, diferite peisaje urbane sau puncte de atracţie turistică: Turnul Eiffel, Turnul din Pisa etc. Anul acesta revin în tendinţe şi imprimeurile cu steluţe negre pe diferite nuanţe de fundal sau colorate. Poţi opta pentru imprimeuri mărunte sau exagerat de mari.

Printuri iluzii optice

Priveşte cu atenţie modelele de mai sus! Imprimeurile care dau iluzii optice sunt un must have în orice garderobă!  Poţi alege atât bluze, rochii, cât şi pantaloni sau ţinute deux- pieces.

Carouri

Carourile apar în ţinute precum jachete, pardesie, rochii, fuste şi pantaloni, iar modelele, culorile şi combinaţiile de nuanţe sunt diverse. Poţi opta pentru carouri alb-negru, alb-roşu, roşu-albastru dar poţi foarte bine să alegi şi combinaţii de mai multe culori. La fel, vei descoperi modele în carouri mărunte sau XXL.

Printuri abstracte

Printurile abstracte în culori puternice conferă ţinutei un aer modern şi nonconformist. Optează pentru modele geometrice, linii curbe, forme rotunde, triunghiulare şi muchii ascuţite.

Litere şi cuvinte

În acest sezon, imprimeurile nu sunt numai geometrice şi florale. Mulţi designeri vestimentari au adoptat printurile-mesaj şi printurile-slogan. Se observă o mulţime de litere, cuvinte şi fraze care se repetă.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns