Trenduri machiaj 2016. Se poartă culorile şi liniile îndrăzneţe

Trenduri machiaj 2016. Se poartă culorile şi liniile îndrăzneţe

0 1076
femeie cu machiaj smokey eye

În materie de make-up, trendurile sezonului primăvară-vară 2016 vin cu noutăţi care te vor surprinde plăcut: o varietate de stiluri şi culori potrivite pentru orice moment al zilei, care te scot însă din anonimat şi din banalul cotidian. Fie că optezi pentru un machiaj simplu sau minimalist, fie că alegi genuri sofisticate şi nonconformiste, în acest an tendinţele ne ajută să ne descoperim frumuseţea naturală.

ruj de culoare rosie

Rujul roşu şi nuanţa roşu-măr

Când vorbim despre rujuri, culoarea clasică va fi întotdeauna roşu, chiar dacă în fiecare an poţi opta pentru mai multe tonuri şi texturi. Designerii au mizat în acest sezon pe nuanţa roşu-măr, texturi satinate sau mate, culori deschise şi luminoase care ne amintesc de moda anilor ’80. Încearcă deci un ruj roşu puternic, într-o nuanţă deschisă şi optează pentru un machiaj cât mai simplu şi discret.

Ruj în nuanţe bordeaux 

În acest sezon poţi alege şi nuanţe închise sau foarte închise precum vişiniu sau bordeaux. Vor conferi look-ului tău un aspect dramatic şi sunt potrivite unui machiaj de seară. Atenţie! Dacă optezi pentru o astfel de culoare, nuanţa fardurilor pentru ochi şi obraz ar trebui să fie cât mai fină şi cât mai discretă.

Gloss transparent

Luciul de buze transparent poate completa un machiaj simplu, de zi. Va da senzaţia unor buze mai pline, iar tu vei fi cu adevărat seducătoare. Poţi folosi şi un gloss în tonuri cât mai naturale.

ruj nuante nude

Ruj în culori nude

Alege o textură mată, în culoarea naturală a buzelor şi optează pentru un machiaj simplu şi discret. Se pare că în acest an designerii nu s-au putut decide asupra unei singure culori, astfel că modelele care au defilat pe podiumurile de prezentare de la New York au purtat atât ruj roşu cât şi nude. S-a observat acest lucru în colecţiile Victoria Beckham, Oscar de la Renta, Zac Posen şi alţii.

Machiaj Smokey Intens

Rămân în tendinţele sezonului machiajul puternic, smokey, dar şi machiajul în tonuri închise, dar în culori mai soft. Pentru un machiaj smokey poţi folosi, de exemplu, în locul fardurilor negre, culori precum gri, verde închis, albastru, mov sau violet. Pe podiumurile de prezentare am văzut ambele tendinţe, care pot fi adoptate atât ziua, cât şi seara, la o petrecere sau la un eveniment.

machiaj culori albastre

Se poartă nuanţele de albastru

De la culorile naturale, trecem acum la polul opus şi vorbim despre nuanţele tari de albastru, culori vii, strălucitoare, tonuri de albastru azur, albastru marin, gri sau verde smarald. Poţi adopta un stil smokey sau unul minimalist conturând doar pleoapele de sus.

Machiaj aplicat neuniform

Indiferent de culoarea pe care o vei alege, în sezonul primăvară-vară al acestui an în tendinţe se află machiajul neuniform. Aplică fardurile doar pe pleoapele de sus până sub sprâncene şi evită liniile perfecte. Optează pentru un aspect uşor dezordonat, chiar dacă, de fapt, această dezordine este atent studiată.  O altă tendinţă a sezonului este şi fardul aplicat doar pe jumătate de pleoapă, pornind din colţurile interioare sau exterioare ale ochilor.

Contururi şi linii îndrăzneţe

Poate că-ţi va fi foarte greu, chiar imposibil, să respecţi întocmai această tendinţă ieşită din tipare, însă asta nu înseamnă că nu poate fi pentru tine o sursă de ispiraţie. Foloseşte în acest sezon creioane contur în culori strălucitoare, nonconformiste şi optează pentru un machiaj minimalist. Poţi alege, de exemplu, un verde strălucitor pentru conturul pleoapelor de sus. Restul machiajului ar trebui să fie unul cât mai discret, tocmai pentru a pune accentul asupra privirii tale.

machiaj cat eye

Cat eyes

Revine în tendinţe machiajul cat eye, însă aduce un suflu nou: culorile pe care le poţi folosi sunt fie clasicul negru, fie nuanţe strălucitoare sau foarte puternice. Poţi însă opta pentru acest stil şi într-o manieră mai discretă, ce presupune linii fine, subţiri.

femeie care se da cu mascara

Mascara în exces

Anul acesta contează cantitatea, asta dacă ne referim la mascara. Cu cât mai multă, cu atât mai bine! Şi nu trebuie să alegi neapărat culori închise. Dimpotrivă. Te poţi juca cu orice tonuri de culoare doreşti. Modul de aplicare trebuie să dea senzaţia unor gene false. Se pare că, uneori, nu este rău să exagerăm puţin. Vorba „Ce este mult strică” nu se potriveşte aici.

Culori pastel

Imaginează-ţi un apus de soare într-o seară caldă de vară. Culorile sunt fabuloase, motiv pentru care aceste jocuri de lumini pastelate au adus inspiraţia şi pe podiumurile de prezentare. Optează pentru lila, roz pal sau cu accente mai puternice, bleu ciel, galben muştar dar şi verde smarald.

Se poartă tenul bronzat

Va trebui să mergi anul acesta mai mult la piscină sau solar şi să te bronzezi nu numai pentru propria ta plăcere, ci şi pentru că aşa se poartă. Evident, poţi opta şi pentru un machiaj bazat pe pudră şi fond de ten care să confere pielii acea tentă armie de bronz.

femeie machiaj sprancene groase

Sprâncene groase, cu contur puternic

Se menţine în tendinţele sezonului cald aspectul sprâncenelor groase şi bine definite. Vei avea nevoie de timp pentru a ajunge la forma şi grosimea dorită, dar merită! Încearcă să te pensezi mai rar, iar atunci când trebuie să o faci, mergi la salon! Lasă-te pe mâna specialiştilor care chiar ştiu ce au de făcut.

Machiaj radiant, luminos

Vorbim despre un machiaj care se bazează foarte mult pe pudră şi fond de ten. Optează pentru nuanţe deschise, luminoase, care vor conferi chipului tău un aspect tânăr, proaspăt şi radiant. Într-un fel, acest stil de machiaj se află la polul opus celui care dă senzaţia unei pieli bronzate.

Machiajul minimalist

Revine în tendinţele sezonului stilul minimalist. Dacă eşti adepta unui machiaj cât mai simplu şi natural, piesa de rezistenţă ar trebui să fie fondul de ten, pudra matifiantă, rimelul negru şi un gloss sau luciu de buze transparent.

machiaj auriu

Optează pentru culori aurii

E greu să-ţi imaginezi cum şi când ai putea să porţi un ruj în culori aurii puternice. În schimb, aceste nuanţe strălucitoare îţi vor evidenţia privirile. Aşa că alege cu încredere farduri pentru ochi în tonuri solare.

Contururi puternice pe pleoapa de jos

Se pare că anul acesta creionul contur este cel mai bun prieten al nostru. Mai ales dacă optezi pentru un machiaj simplu, discret sau minimalist. O noutate a sezonului primăvară-vară 2016 constă în folosirea creionului doar pentru conturul pleoapelor inferioare.

Sursa foto: Pexels, Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns