Trendurile sezonului toamnă-iarnă 2016 din cadrul New York Fashion Week

Trendurile sezonului toamnă-iarnă 2016 din cadrul New York Fashion Week

0 2083
rochie din dantela albastra

Tendinţele sezonului toamnă-iarnă 2016 au fost prezentate încă din primăvară în cadrul unor evenimente fashion somptuoase, precum cele organizate la New York, Milan, Paris sau Londra. În aceste metropole s-a dat tonul în materie de îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii, coafuri, machiaj etc. Iar fiecare Săptămână a Modei a adus în prim plan anumite trenduri. Iată ce-am remarcat la New York Fashion Week!

Piese asimetrice

În acest sezon toamnă-iarnă simetria nu se mai află în tendinţe. Dimpotrivă. Aceste ţinute sunt considerate banale, monotone şi prea cuminţi. Acum în topuri se regăsesc fustele şi rochiile asimetrice, modele care au fost adoptate de mulţi designeri vestimentari. Au devenit astfel, foarte rapid, un trend al anotimpului rece, un must have în orice garderobă.

Stilul oversized

Ţinutele largi, XXL sau oversized se menţin în tendinţele sezonului toamnă-iarnă 2016 şi pot fi admirate mai ales în colecţiile de haine de iarnă. Vei observa în magazine apariţia paltoanelor, a jachetelor şi pardesielor largi, dar şi a pantalonilor stil boyfriend. Pe podiumul de la New York au fost prezentate ţinute din care nu au lipsit piesele maxi.

Printuri combinate

Cine spune că trebui să porţi doar un anumit tip de imprimeu? Anul acesta poţi mixa două sau chiar trei printuri fără să-ţi faci griji că atragi atenţia într-un mod negativ. Pentru că anul acesta moda ne permite şi astfel de improvizaţii. Liderii incontestabili ai acestui trend sunt Marc Jacobs, Calvin Klein, Coach, 3.1 Phillip Lim şi Altuzarra .Trebuie să recunoaştem, totuşi, că asortarea mai multor printuri în aceeaşi ţinută poate fi o adevărată provocare. Însă, în ciuda acestui lucru, anul 2016 este momentul ideal care-ţi permite să experimentezi.

Bluze cu umeri goi

Unul dintre cele mai importante trenduri pe care le-am observat la New York Fashion Week este cel al umerilor dezgoliţi. În tendinţe sunt bluzele şi rochiile  decupate în zona umerilor sau croite sub formă de bărcuţă. În acest sezon umerii dezgoliţi sunt mai sexy decât decolteurile în formă de V. Se mizează pe latura feminină, delicată şi uşor dramatică a  femeii.

Roşu, fucsia şi culori vibrante

Pantone a stabilit roşul ca fiind culoarea de top a sezonului rece, iar designeri precum J. Mendel au preluat imediat trendul. Astfel, pe podiumul de prezentare din cadrul New York Fashion Week am putut admira ţinute în Roşu Aurora – o nuanţă extrem de puternică. Însă, interesante sunt şi combinaţiile dintre culorile vibrante şi nuanţele închise precum fucsia şi negru sau galben şi maro. Şi, pentru că am amintit despre nuanţele vibrante, fucsia este a doua culoare în tendinţele anotimpului rece.

Catifeaua

În ceea ce priveşte materialele, în tendinţele prezentate la New York Fashion Week s-a evidenţiat catifeaua – o textură delicată şi elegantă, dar, în acelaşi timp, călduroasă şi confortabilă. A fost folosită mai ales în colecţiile 3.1 Phillip Lim, designer care a încercat şi a reuşit s-o combine în diferite ţinute printate.  Deci, nu ar trebui să fii surprinsă dacă vei descoperi în magazine ţinute de zi, casual sau de seară din catifea precum veste, jachete, rochii, fuste sau pantaloni.

Umerii rotunzi

Un alt trend important al sezonului toamnă-iarnă 2016 este cel al umerilor rotunzi, care se observă mai ales în cazul pardesielor, paltoanelor, bluzelor şi puloverelor cu mânecă lungă. De multe ori, această croială îşi face simţită prezenţa în ţinute oversized, iar ca dovadă avem colecţiile Mark Jacobs, care a mizat foarte mult pe latura dramatică şi exagerată, ce uimeşte şi intrigă deopotrivă. Mai avem şi alte exemple de designeri care au adoptat croiala umerilor rotunzi în colecţiile lor: Dion Lee şi Narciso Rodriguez. Aceştia din urmă au ales ţinute mai cuminţi şi forme mai naturale.

Culori maro şi nuanţe nude

O altă culoare care merită amintită este culoarea maro adoptată la New York Fashion Week de designeri precum Ralph Lauren şi Max Azria. Se pare că în acest an maroul devine noul negru. Iar pe lângă această culoare de pământ mai avem şi nuanţele nude care se menţin în topuri. Interesante sunt combinaţiile între diferite tonuri puternice de maro şi nuanţele nude, blânde şi discrete.

Dantelă

Revenind la materialele folosite în colecţiile prezentate la New York Fashion Week, dantela se află în preferinţele multor designeri, deşi nu este vedeta sezonului. Se observă apariţia dantelei destul de discret şi sporadic, însă s-au remarcat stilurile plasă, dantela plină şi materialele transparente, care au accesorizat multe dintre ţinute.

Hainele din blană

În această iarnă, se poartă hainele din blană, însă vorbim despre modele oversized şi statement. Practic, cu cât haina este mai mare şi mai colorată, cu atât mai bine. Iar dacă vei arăta ca un urs mare şi negru nu te îngrijora, vei fi în tendinţele sezonului! În timp ce în unele colecţii obsevăm nuanţe nude şi culori reci, în altele apar cu precădere culori puternice precum roşu, galben, verde, albastru şi altele.

Rochii şi fuste cu volane

O tendinţă surprinzătoare, la care nu ne aşteptăm pentru acest sezon, o reprezintă volanele care, precum dantela, accesorizează rochiile, fustele şi bluzele. Aceste detalii se potrivesc de minune cu modelele largi, lungi sau supradimensionate. Nu sunt pe gustul tuturor însă, vrem, nu vrem, se află în topul tendinţelor prezentate în cadrul New York Fashion Week. Au fost folosite cu precădere în colecţiile Marc Jacobs, Chloe, Rodarte şi Ralph Lauren.

Costume – taior şi pantaloni

Costumele se numără şi ele printre tendinţele sezonului toamnă-iarnă 2016. Nu este un lucru surprinzător deoarece vorbim totuşi despre un anotimp rece, în care purtăm haine mai groase, precum taioare, jachete şi pantaloni.  Alege costume din acelaşi material, în culori de pământ, reci sau nuanţe vibrante şi vei fi în tendinţele anotimpului.

Sursa foto: Unsplash

COMENTARII

Lasă un răspuns