Trucuri de frumuseţe de pe vremea bunicilor pe care ar trebui să...

Trucuri de frumuseţe de pe vremea bunicilor pe care ar trebui să le încerci şi tu!

0 1782

Deşi nu aveau la dispoziţie atâtea produse de înfrumuseţare cum avem noi, bunicile noastre erau nişte femeie foarte îngrijite şi foarte cochete. Foloseau tratamente cosmetice pe bază de produse naturale dar şi trucuri pe care azi noi nu le mai încercăm. Uite cum îţi păstrau tinereţea şi frumuseţea într-un mod simplu, ieftin şi sănătos! Mimi a aflat toate noutăţile! Ascult-o pe Mimi!

 

 

Pentru un ten uscat foloseşte caimac

În loc să foloseşti produse cosmetice din comerţ dedicate tenului gras, poţi folosi cu succes caimacul laptelui. Important este ca laptele să fie gras, proaspăt şi nefiert. Aşa făceau bunicile noastre care nu aveau la dispoziţie creme şi loţiuni pentru ten. Caimacul hrăneşte în profunzime pielea, o hidratează, îi dă un aspect elastic, fin şi catifelat.

Spală-te cu lapte

Toarnă jumătate de litru de lapte integral în apa de baie fierbinte şi lasă pielea să se înmoaie timp de 20 de minute. Apoi, cu prosop curat sau un şervet abraziv pentru corp, masează bine pielea insistând în zona coatelor, a genunchilor şi călcâielor. Acizii lactici naturali vor ajuta la îndepărtarea celulelor moarte, în timp ce lipidele grase vor hidrata pielea în profunzime.

 

Ruj în obraji

Rujul era folosit pentru a da contur buzelor dar şi ca înlocuitor al pudrei de obraz. Acum folosim blush, însă, înainte, era suficient să aplici puţin ruj pe pomeţii obrajilor, iar apoi să-l întinzi uşor pe piele.

 

Vrei bucle? Pune-ţi bigudiuri!

Temperaturile ridicate, care sunt adesea folosite pentru a da părului tău volum sau pentru a da contur şi stabilitate mai mare buclelor, afectează în timp poadoaba capilară. Părul se arde, se deshidratează foarte tare, devine casant şi se rupe. Dacă vrei bucle, foloseşte bigudiurile cu care să stai peste noapte. Spală părul aşa cum o faci în mod obişnuit, aplică bigudiurile şi înveleşte capul într-un prosop. Dacă vrei, poţi sca părul cu feonul şi folosi puţin spray fixativ. Însă, orice ar fi, nu scoate bigudiurile decât a doua zi dimineaţă!

 

Cremă de noapte

Demachiază-te în fiecare seară şi nu uita de crema de noapte hidratantă.  Bunicile noastre aveau un adevărat cult pentru acest produs de înfrumuseţare!

 

Gomaj cu tărâţe, griş sau mălai

O dată pe săptămână, după ce ai făcut baie, iar porii feţei s-au deschis, aplică un tratament de exfoliere a tenului folosind tărâţe de grâu, griş sau mălai. Amestecă unul dintre aceste ingrediente cu apă sau puţină zeamă de lămâie şi masează uşor faţa, cu mişcări circulare. Vei avea o piele fină şi catifelată, extrem de curată, ca de bebeluş! Gomajul ajută la îndepărtarea celulelor moarte, a comedoamelor şi punctelor negre.

 

Manichiură perfectă

În anii ’40, saloanele de manichiură nu existau dar asta nu le-a împiedicat pe femei să aibă mâinile îngrijite şi pielea catifelată. Bunicile noastre foloseau zi de zi crema de mâini. Acest produs hidratează cuticulele, hrăneşte pielea şi ajută celulele să se regenereze mai repede. Taie unghiile şi pileşte-le. Pentru că pe vremea bunicilor noastre nu exista ojă, femeile pileau inclusiv suprafaţa unghiilor, până când acestea deveneau extrem de fine şi de lucioase.

COMENTARII

Lasă un răspuns