Tu cum te răcorești vara asta? Iată 10 băuturi estivale pe care...

Tu cum te răcorești vara asta? Iată 10 băuturi estivale pe care să le prepari la tine acasă!

0 1862

Nu este obligatoriu să ieși în fiecare seară la terasă ca să te bucuri de prospețimea și gustul minunat al unui cocktail. Dimpotrivă! Îți poți perpara singură băuturile care îți sunt servite, de obicei, numai în oraș. De pe pagina de Facebook a revistei  Lumea Feng Shui aflăm 10 rețete pe care ar trebui să le încerci și tu în această vară. Mimi a aflat toate noutățile! Ascult-o pe Mimi!

 

 

LAGUNA ALBASTRĂ (1 porție)

Se pun într-un shaker 4 cuburi de gheață. Se adaugă 20 ml vodcă, 10 ml curaçao albastru și se completează paharul cu Sprite. Se amestecă bine, apoi se toarnă într-un pahar înalt și se servește decorat cu o felie subțire de lămâie.

ELIXIRUL DRAGOSTEI (1 porție)

Într-un pahar, se toarnă 40 ml cireșată, se completează cu Sprite. La sfârșit, se stoarce puțină zeamă de lămâie-verde. Se decorează paharul cu o cireașă (din cireșată), o feliuță de portocală și frunze de mentă verde.


VIN DE PORTOCALE (1 litru)

Spălați bine și uscați 2 portocale. Apoi frecați bine coaja lor cu zahăr cubic, ca să fie și mai parfumată. Se pun portocalele într-un borcan, se toarnă peste ele 750 ml vin roze și 200 ml rom. Se adaugă 14 cuburi de zahăr, 1 baton de scorțișoară și 2 cuișoare. Se lasă 5 zile să se macereze la rece, apoi se storc portocalele și se adaugă și sucul lor. Se filtrează și se servește cu felii de portocale.

CAFÉ GLACÉ CU SCORȚIȘOARĂ (1 porție)

Se pun în mixer 2 linguri de înghețată de cafea și 100 ml cafea răcită, 1 vârf de cuțit de scorțișoară măcinată și puțină cacao. Se mixează 30 de secunde, apoi se pune în pahar și se decorează cu frișcă și scorțișoară.

 

COCKTAIL DE BANANE FĂRĂ ALCOOL (1 porție)

Se pun în mixer 3 cuburi de gheață, o jumătate de banană tăiată, sucul de la o jumătate de lămâie-verde, 100 ml lapte și un bulgăre de înghețată de vanilie, apoi se mixează 30 de secunde. Se toarnă în pahar și se servește imediat, cu felii de banană și cu mentă.

TONIC DE ROȘII (1 porție)
Se mixează 200 ml suc proaspăt de roșii cu sucul de la o jumătate de lămâie, puțină sare și busuioc. Se servește rece.

ZMEURĂ CU PORTOCALE (1 porție)
Se înmoaie gura paharului în sirop de zmeură, apoi în zahăr tos și se ține la rece. În pahar se pun 3 cuburi de gheață, 150 ml suc de portocale și 1 linguriță de sirop de zmeură. Se servește imediat.

MĂR CU ANASON (1 porție)
Faceți o infuzie din 100 ml de apă și 4 bucăți de anason stelat. Mixați 100 g măr verde cu infuzia de anason și 5 cuburi de gheață. Se servește cu zahăr după gust și ornat cu felii de mere și anason.

IASOMIE CU PORTOCALE (1 porție)
Se face o infuzie din 100 ml de apă și 1 linguriță de ceai de iasomie. Se adaugă o lingură de miere și se răcește. Se adaugă sucul de la o portocală și 2 cuburi de gheață. Se servește imediat.

MORCOVI CU PEPENE GALBEN (1 porție)
Se mixează 200 ml suc proaspăt de morcovi, 100 g pulpă de pepene galben și 4 cuburi de gheață. Se servește imediat.

COMENTARII

Lasă un răspuns