Tu știi câte calorii pierzi când faci sex?

Tu știi câte calorii pierzi când faci sex?

0 1849

 Știai că o partidă de sex poate arde și până la 150 de calorii într-o jumătate de oră? Orice activitate fizică te scapă de caloriile în plus, iar numărul acestora depinde de efortul pe care îl depui. Când vorbim despre sex, pe lângă plăcerea oferită, vorbim și despre slabit. Pentru că sexul te ajută să dai jos kilogramele de care ești atât de nerăbdătoare să scapi. Mimi îți spune câte calorii te ajută să pierzi o partidă de sex, un sărut pasional, un masaj…Ascult-o pe Mimi!

 

Un sărut arde și până la 170 de calorii

Vorbim despre un sărut pasional care să dureze cel puțin 20 de minute. Evident, trebuie să mai faceți și pauze din când în când ca să mai și respirați. Ce trebuie să faci? „Dacă sărutul vostru este pasional și implică mângâieri și atingeri, atunci poți arde până la 90 de calorii pe oră”, a explicat Jaiva Kinzbach, specialist în relații de cuplu din cadrul unei clinici din Los Angeles, pentru publicația Womansday. „Pentru a da jos kilogramele în plus și a arde grăsimile, sărută-ți partenerul din poziții neobișnuite, care să te solicite fizic. De exemplu, el ar putea sta întins pe spate, iar tu deasupra lui, sprijinită în genunchi. Apleacă-te, sărută-l, iar apoi, după câteva minute, ridică-te și trage-l pe el spre tine. Nu vă veți da seama dar veți face niște exerciții fizice care aduc mult cu abdomenele. După o jumătate de oră, vei pierde până la 170 de calorii, spune terapeutul.

 

cuplu sex

Îl dezbraci? Pierzi între 8 și 10 calorii

Probabil că atunci când vă dezbrăcați, pregătiți să faceți sex, numai la caloriile arse nu te gândești. Dar, ar trebui pentru că, în timp ce-i dai hainele jos, pierzi între 8 și 10 calorii. S-a descoperit științific de către un cercetător italian care a mai subliniat un aspect: un bărbat care încearcă să desfacă un sutien cu dinții poate pierde până la 80 de calorii! O femeie însă, în timp ce-și dezbracă furibund partenerul, datorită efortului fizic depus, poate slăbi și mai mult, în timp. Nu-l dezbrăca în două secunde și nu te grăbi, căci totul face parte din preludiu.

 

fameie care face masaj unui barbat

Fă-i un masaj și vei arde 80 de calorii într-o oră

Cui nu-i place masajul? Mai ales dacă ți-l face persoana iubită….În timp ce-i faci masaj iubitului tău, pe lângă bucuria de a-l vedea relaxat și mulțumit, primești și un bonus: arzi calorii! Pentru că masajul presupune activitate fizică, mișcare. Iar mișcarea face ca inima să pompeze mai repede sângele, tu consumi energie și de aici până la a da jos câteva zeci de calorii nu mai este decât un pas. Însă, masajul pe care i-l faci trebuie să dureze măcar jumătate de oră. Cel puțin. Ca să nu obosești, nu trebuie să te grăbești.

 

partida de sex

O partidă de sex îți consumă peste 150 de calorii într-o jumătate de oră

Mișcare, mișcare și iar mișcare. O partidă de sex pasional care durează mult îți poate topi caloriile pe care le-ai acumulat mâncând, de exemplu, o ciocolată întreagă. Alege cât mai multe poziții, miscă-te cât mai mult, depune efort fizic și, în timp, vei vedea și rezultatele. Dacă stai deasupra, încearcă să-ți miști trupul ca o dansatoare din buric, spune specialistul Jaiva Kinzbach. De asemenea, încearcă poziții care îți solicită abdomenul, coapsele, mâinile. De exemplu, poți sta în poziția ghemuit, pe-o parte, iar iubitul tău să te penetreze pe la spate. Mișcă-te în ritmul lui și îți vei lucra mușchii abdominali. Orice ai face, încearcă să ai orgasm! Experții au ajuns la concluzia că o femeie care are orgasm arde mult mai multe calorii față de una care face sex dar nu ajunge la punctul culminant al plăcerii.

 

femeie care mananca o acadea

Sexul oral topește 70 de calorii într-o jumătate de oră

Să oferi plăcere, presupune efort fizic din partea ta și la capitolul sex oral. Terapeutul Jaiva Kinzbach a declarat că o partidă de sex oral care ține cel puțin jumătate de oră poate arde peste 70 de calorii. Nu te-ai gândit niciodată că sexul oral îți lucrează mușchii abdominali? Încearcă și o să vezi! Partenerul tău trebuie să stea întins pe spate, iar tu deasupra. Aplecată fiind, în timpul sexului oral îți vei solicita mușchii abdominali datorită poziției în care stai și datorită mișcărilor pe care le faci.

COMENTARII

Lasă un răspuns