Uite aşa fierbi corect un ou. Trucuri pe care nu le ştiai!

Uite aşa fierbi corect un ou. Trucuri pe care nu le ştiai!

0 1257

Toată lumea ştie să fiarbă un ou, însă nu toţi o facem şi corect! Iată câteva trucuri care te vor ajuta să fierbi ouăle în aşa fel încât gălbenuşul să nu se sfărâme, iar coaja să se îndepărteze uşor şi rapid. Mimi îţi dă câteva trucuri pe care îţi vor uşura munca. Ascult-o pe Mimi!

 

Să fierbi un ou este simplu, nu? Toată lumea ştie cum să o facă, nu e nici o filosofie! Cu toate acestea, bucătarii recurg la anumite trucuri, iar rezultatul este unul cu totul neaşteptat: coaja se îndepărtează rapid, gălbenuşul îşi menţine o culoare puternică, vie şi nu se sfărâmă. Nu mai punem la socoteală că oul îşi păstrează intacte toate proteinele şi vitaminele de care organismul tău are nevoie. Uite ce ai de făcut!

 

1. Scoate ouăle din frigider cu jumătate de oră înainte de fierbere şi lasă-le la temperatura camerei.

2. Pune ouăle, unul lângă altul, într-un vas cu apă rece, în aşa fel încât să nu rămână mult spaţiu între ele. Asta pentru ca în timpul fierberii să nu se lovească şi să nu se spargă.

3. Toarnă apoi apă rece, cât să le acopere cu unul, doi centimetri.

4. Pune vasul la foc mediu şi acoperă-l cu un capac. După ce apa a început să fiarbă, închide flacăra şi lasă cratiţa acoperită pentru 12 minute.

5. Ouăle se scot şi se pun într-un alt vas cu apă rece.

6. După ce ouăle s-au răcit, sparge coaja şi îndepărtează-o sub jetul de apă rece. Nu decoji ouăle calde sau fierbinţi pentru că membrana acestora va face operaţiunea un chin. Când oul este rece, membrana se îndepărtează rapid, cu tot cu coajă (se lipeşte pe interiorul acesteia).

COMENTARII

Lasă un răspuns