Uite asa ne ferim de turturi!

Uite asa ne ferim de turturi!

Atentie! Au inceput sa cada turturii formati la strasina caselor, la balcoanele blocurilor sau la marginea acoperisului cladirilor. In aceste zile, cand temperaturile vor creste, trebuie sa fim extrem de atenti pe unde mergem. Mimi iti da cateva sfaturi de care ar fi bine sa tii cont pentru a te feri de accidente. Ascult-o pe Mimi!

Nu ai spune ca trotuarele sunt cele mai periculoase locuri pe unde circuli, nu-I asa? In mod normal, nu ar fi…insa, in aceste zile, cand temperaturle vor creste, mersul pe trotuar, pe langa case, blocuri si cladiri ar putea sa te coste scump. La strasina cladirilor s-au format turturi uriasi, si de pana la 2 metri lungime care s-ar putea oricand desprinde.

 

Te afli pe trotuar? Circula cat mai aproape de strada – Daca te afli pe trotuar este recomandat sa nu circuli pe langa zidul cladirilor, ci cat mai aproape de bordura. In cazul in care va cadea un turture, vei fi in siguranta.

Atentie la casele vechi – Acesta este unul dintre cele mai periculosase locuri pe unde ai putea trece. Casele si cladirile aflate in paragina nu sunt intretinute corespunzator iar turturii, nefiind indepartati la timp, se formeaza in voie, devin foarte mari si, evident, foarte periculosi. Un ţurţure care loveşte direct în cap o persoană îi poate provoca acesteia starea de comă. Dar acest lucru depinde şi de mărimea ţurţurelui şi de distanţa de la care cade.

Atentie la balcoanele blocurilor de locuinte – Este bine sa te feresti sa circuli pe sub balcoanele sau terasele blocurilor de locuinte. Unii proprietar nu si-au indepartat bucatile de gheata formate si ai putea sa fii grav ranit.  Responsabilitatea de a îndepărta ţurţurii de pe acoperişuri cade în sarcina asociaţiei de locatari sau a proprietarilor. Cu toate acestea, când ei nu pot face nimic, trebuie să apeleze la pompieri. Legislaţia prevede amenzi destul de mari pentru cei care nu-şi curăţă casele de ţurţuri, amenzi  cuprinse între 500 şi 1.500 de lei atât persoanelor fizice, cât şi agenţilor economici.

Priveste in sus! Zona este sigura?

Daca trebuie sa treci pe langa o cladire, priveste mai intai streasina acesteia. Este plina de turturi? Cat de mari sunt? Daca nu incredere, ocoleste pur si simplu zona respectiva.

Respecta semnele de atentionare!

Multi agenti economici au pus in dreptul usii la de la intrarea in cladiri sau magazine panouri de atentionare. Clientii sunt astfel instiintati de pericol. Inainte de a intra in cladire, priveste mai intai strasina balcoanele, terasele si ferestrele, practic toate locurile unde s-ar putea forma turturi. Vezi daca nu cumva cladirea este in acel moment curatata de gheata, fie de catre proprietary, angajati sau pompieri. Acestia ar putea arunca turturii pe ciment si te-ar putea lovi.

 Un om a murit dupa ce a fost lovit de o bucata de gheata! 

Un bărbat din Bârlad a murit, luni, după ce a fost lovit de o cantitate mare de zăpadă şi gheaţă căzută de pe acoperişul unui magazin. Bărbatul curăţa zăpada din faţa imobilului în momentul producerii incidentului, susţin poliţiştii care au început o anchetă în acest caz.

COMENTARII

Lasă un răspuns