Uite asa speli rufele sanatos!

Uite asa speli rufele sanatos!

0 3010

 

Coşul de rufe este plin? Este cazul să te apuci de spălat! Dar ştii cum se spală corect rufele pentru a îndepărta toţi microbii? O spălare „sănătoasă” nu înseamnă numai să arunci mormanul de haine în maşina de spălat, iar apoi să le scoţi şi să le întinzi la uscat. Mimi iti da câteva sfaturi utile care-ţi vor fi de mare ajutor pentru a-ti proteja sanatatea ta si a familie tale. Ascult-o pe Mimi!

Goleşte maşina de spălat

După ce se termină ciclul de spălare, maşina de spălat trebuie golită de haine. Bacteriile se dezvoltă într-un mediu umed, iar rufele, lăsate un timp îndelungat în cuvă, se pot „contamina”. Pentru o dezinfectare totală a cuvei, pune în funcţiune maşina de spălat fără haine. Umple sertarul destinat înălbitorului cu clor şi setează maşina la un ciclu complet de spălare şi la o temperatură înaltă, de peste 60 de grade. Peste clor poti adauga si cateva lingurui de otet de mere. Clorul dezinfecteaza, iar otetul curata depunerile de calcar.

Aeriseşte cuva!

După fiecare spălare, cuva trebuie aerisită şi uscată. Lasă oblonul întredeschis pentru a se evapora picăturile de apă din interior. Dacă îl ţii închis, înăuntru se vor acumula vapori, iar maşina va păstra un miros de aer închis şi umed. Nu mai vorbim despre sporii de mucegai prezenţi în aer care sunt atraşi de suprafeţe umede şi care se pot dezvolta în voie în interiorul cuvei.

Spală lenjeria intimă separat

Pentru a te proteja de microbi, spală lenjeria intimă separat de celelalte rufe. Lenjeria intimă se spală la temperaturi de peste 60 de grade Celsius. De asemenea, este recomandat să se folosească un înălbitor puternic ce curăţă în profunzime şi omoară toţi microbii. La fel trebuie sa procedezi si cu lenjeria de pat sau hainutele celui mic.

Spală prosoapele de bucătărie la temperaturi de peste 60 de grade

Prosoapele de bucătărie folosite adună în ţesătura lor umezeală, microbi, acarieni, praf, spori de mucegai. Pentru că sunt folosite în gospodărie, prosoapele de bucătărie trebuie spălate cu mare grijă la temperaturi de peste 60 de grade Celsius, folosind un ciclu de spălare care durează cel puţin o oră.

Hotpoint iti ofera masina de spalat cu functie Antialergii

Primavara este sezonul alergiilor, iar tu ar trebui sa te feresti mai mult decat oricand de praf, polen, par de animale etc. Si, daca simti ca nu mai faci fata, HotPoint iti vine in ajutor. Tocmai ce a lansat pe piata o masina de spalat speciala pentru cei care au probleme respiratorii sau alergice.

Astfel, functia si ciclul Antialergii asigura mentinerea temperaturii la 60 de grade Celsius pentru indepartarea tuturor alergenilor. De asemenea, aceasta functie utilizeaza o cantitate mai mare de apa in faza de spalare pentru o cat mai buna dizolvare a detergentului. Pentru a-ti proteja sanatatea ta si a familiei tale ar fi bine sa te gandesti daca nu cumva este cazul sa cumperi un astfel de produs. Masina de spalat ofera pe langa functia antialergii si alte programe: Antipata, Woolmark Platinum Care pentru haine delicate, Autocuratare, Ciclu eco si Child lock. Capacitatea de incarcare este de 7 kg iar calsa energetica este A++.

 

 

COMENTARII

Lasă un răspuns