Uite care sunt alimentele cu cel mai lung termen de garanție!

Uite care sunt alimentele cu cel mai lung termen de garanție!

0 1096

Știm cu toții că orice aliment are un termen de garanție și, după ce expiră, nu mai este comestibil. Află încă că există produse care își păstrează calitățile intacte după luni și chiar ani de zile. Uite ce poți consuma fără grijă și fără să-ți pui în pericol sănătatea!

pastePastele

Dacă găteşti şi mănânci paste care şi-au depăşit termenul de garanţie, lucru pe care îl poți observa ușor pe eticheta produsului, află că, nu numai că nu sunt periculoase pentru sănătate, dar vei avea surpriza să constaţi că şi gustul lor este acelaşi. Pastele rezistă timp foarte îndelungat în cămara noastră, chiar ani de zile, dacă sunt ferite de umiditate. Pentru a nu-şi pierde din savoare, recomandat este să nu le desigilezi ambalajul. În cazul în care ai desfăcut punga, mută pastele într-o cutie care se închide ermetic. Ține-le departe de umezeală, aburi, lumină și căldură.

Beans saladFasolea uscată

Poţi păstra fasolea uscată la tine în cămară luni de zile, chiar ani, timp în care acest aliment rămâne la fel de proaspăt. Boabele uscate de fasole trebuie ţinute departe de razele soarelui şi umezeală, într-un loc mai răcăros și întunecat. În caz contrar, este posibil să încolţească. Fasolea se ţine în saci din rafie, pungi de hârtie sau cutii care se închid ermetic.

otetOţetul

Ai auzit vreodată de oţet care să se strice? Noi nu. Asta pentru că oţetul rezistă timp îndelungat şi poate fi folosit luni şi luni de zile fără nici un fel de problemă. Acidul pe care îl conţine ajută la conservarea produsului, aşadar, dacă observi că a ieşit din termenul său de garanţie, nu-l arunca! În anumite condiţii, oţetul îşi poate pierde din culoare și poate deveni uşor tulbure, însă aceste lucruri nu îi afectează gustul şi nici calitatea.

sareSarea

Evident, sarea poate rezista ani de zile dacă o păstrezi departe de umezeală. Proprietăţile sale nu se alterează în timp, aşa că o poţi folosi fără grijă oricând. Sarea nu dezvoltă mucegai, bacterii și nici alte microorganisme.

esenta vanilieEsenţa de vanilie

Esența de vanilie conţine o cantitate destul de mare de alcool, iar acest lucru o face să reziste timp îndelungat. După cinci ani este posibil să-şi fi pierdut puţin din miros şi aromă. Vanilia se ţine în locuri ferite de lumină şi căldură. Atenţie! Esenţa de vanilie își pierde calitățile şi trebuie aruncată doar dacă o păstrezi la temperaturi foarte joase precum cele din frigider.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns