Uite ce greșeli faci atunci când îți ondulezi părul!

Uite ce greșeli faci atunci când îți ondulezi părul!

Foarte multe femei deţin, pe lângă produsele de îngrijire corporală şi de machiaj, şi produse de îngrijire a părului. Astfel, placa de păr şi ondulatorul nu lipsesc din arsenalul de înfrumuseţare atunci când ne dorim bucle sau, dimpotrivă, un păr cât mai drept. Însă, dacă nu ştii cum să le foloseşti corect, rişti să-ţi deteriorezi părul care se deshidratează, se arde şi, în cele din urmă, cade. Mimi îţi spune care sunt cele mai comune grşeli pe care le faci atunci când foloseşti ondulatorul de păr şi cum să le eviţi. Ascult-o pe Mimi!

 

Nu alegi corect mărimea cilindrului

Diametrul cilindrului este foarte important şi se alege în funcţie de mărimea părului tău dar şi în funcţie de look-ul pe care ţi-l doreşti. Astfel, dacă ai părul scurt, va trebui să alegi un produs al cărui cilindru este mai mic. La fel şi dacă îţi doreşti bucle dese şi mici. Dacă părul tău este lung şi îţi doreşti bucle voluminoase, alege un ondulator de păr cu un cilindru mai mare.

Ondulezi şuviţe de păr prea groase

Dacă ai părul foarte des, este recomandat să împarţi podoaba capilară în multe şuviţe pe care se le prinzi în creştetul capului cu agrafe. Acest lucru te va ajuta să-ţi ondulezi părul rapid. Ondulează fiecare şuviţă în parte începând cu cele de sus şi terminând cu cele de jos și de la spate.

Foloseşti o temperatură prea mare

De foarte multe ori, încerci o temperatură mai mare decât cea indicată, pentru ca buclele tale să reziste mai mult timp. Însă, îţi degradezi părul şi îl arzi! Mai ales dacă ai firul fin şi subţire. Părul fin şi subţire se ondulează folosind cea mai joasă temperatură. Cumpără un ondulator care poate fi setat la temperatura pe care ţi-o doreşti şi care îţi este recomandată.  Nu cumpăra un produs care are ca setări doar ON şi OFF pentru că nu vei putea regla temperatura şi nici nu vei şti care este cea setată din fabrică. Nu-ţi folosi părul pe post de cobai. S-ar putea să rămâi fără el!

Ţii şuviţele de păr la o temperatură prea mare, prea mult timp

Procesul de ondulare a unei şuviţe trebuie să dureze între 5 şi maximum 10 secunde! Dacă ţii părul la temperatura ridicată a ondulatorului mai mult, îl vei arde. Setează, pentru început, o temperatură scăzută pentru a vedea cum reacţionează firul de păr. Apoi, temperatura trebuie crescută gradat până ajungi la cea optimă. Nu folosi dintr-o dată o temperatură înaltă.

Ondulezi în direcţie greşită

Părul care îţi încadrează faţa în partea dreaptă trebuie ondulat în partea dreaptă, în timp ce şuviţele din partea stângă a feţei trebuie ondulate în partea stângă. Părul trebuie ondulat în exterior în aşa fel încât să nu-ţi acopere faţa, ci dimpotrivă să ţi-o lase liberă şi luminoasă.

Ondulezi părul umed

Părul umed este mult mai expus deteriorării atunci când foloseşti ondulatorul decât părul uscat. Uscucă bine părul înainte de a folosi ondulatorul!

COMENTARII

Lasă un răspuns