Uite ce greşeli faci dorind să fii mai frumoasă!

Uite ce greşeli faci dorind să fii mai frumoasă!

Fiecare femeie vrea să fie cât mai frumoasă, cât mai atrăgătoare şi sexy. Să ne simţim bine în corpul nostru este tot ce ne dorim. Iar pentru asta cheltuim, uneori, mulţi bani, consumăm timp şi energie. Însă, produsele cosmetice nu vor da rezultate dacă nu ştim cum să le folosim. Dimpotrivă! Mimi îţi spune ce greşeli faci în ritualul tău de frumuseţe, greşeli la care, poate nici nu te-ai gândit vreodată! Ascult-o pe Mimi!

 

Nu foloseşti cremă pentru protecţie solară

Crema pentru protecţie solară este obligatorie atunci când ne expunem razelor UV. În caz contrar, rişti afecţiuni grave ale pielii printre care şi cancerul. Razele UV afectează iremediabil tenul care se ridează şi îmbătrâneşte înainte de vreme. Pielea devine flască pierzându-şi din fermitate şi supleţe, se pătează sau se pigmentează.

Nu-ţi exfoliezi tenul sau o faci foarte des

Măcar o dată pe săptămână tenul trebuie exfoliat – pentru îndepărtarea stratului de celule moarte şi pentru regenerarea pielii. Foloseşte produse cosmetice de exfoliere blânde pentru a nu provoca iritaţii. Există însă şi cazuri în care exagerăm cu exfolierea. Şi iar nu e bine. După exfoliere, pielea este curată dar sensibilă. Dacă insisţi s-o agresezi, te vei trezi cu iritaţii, pete roşii şi chiar usturimi.

Nu te demachiezi seara

Demachierea ar trebui să-ţi intre în obişnuinţă, în reflex în fiecare seară. Peste zi, tenul este bombardat cu noxe, praf, transpiraţie, impurităţi, raze ultraviolete, porii sunt acoperiţi de stratul de machiaj, iar pielea nu poate respira. Seara este obligatoriu să ne demachiem în profunzime pentru a lăsa tenul să se regenereze peste noapte. Poţi aplica apoi o cremă hidratantă şi hrănitoare care să-i dea vigoare şi fermitate. Dacă nu te demachiezi, în timp, tenul tău va deveni îmbătrânit şi ridat.

Foloseşti creme de faţă nepotrivite

Dacă ai tenul gras şi foloseşti o cremă de faţă pentru ten uscat nu ai rezolvat nici o problemă. Dimpotrivă! Nu numai că nu vei observa nici un efect dorit, dar poţi agrava şi mai mult problema cu care te confrunţi. De asemenea, o cremă de noapte nu se foloseşte peste zi şi nici invers! Fiecare produs cosmetic de calitate previne sau înlătură doar anumite imperfecţiuni ale tenului.

COMENTARII

Lasă un răspuns