Uite ce încălţăminte trebuie să ai în garderoba de iarnă şi cum...

Uite ce încălţăminte trebuie să ai în garderoba de iarnă şi cum o porţi în funcţie de vreme

0 3244

Suntem îm plină iarnă şi ne aşteaptă, pe lângă temperaturi scăzute, ploi, noroaie, gheaţă, polei dar şi multă zăpadă. Încălţămintea pe care o porţi trebuie să fie aleasă în funcţie de vremea de afară, în caz contrar rişti să o deteriorezi. Iată când trebuie să purtăm botine, cizme, ghete, bocanci şi încălţăminte UGG!

botine

Botinele, pentru vreme rece şi uscată

Botinele sunt din piele naturală, piele întoarsă sau imitaţie din piele cu diferite aplicaţii şi accesorii: şiret, capse, fermoar, blăniţă artificială etc. De asemenea, pot avea toc înalt sau mediu. Când le purtăm? Botinele, pentru că ajung doar până la baza gleznei, se poartă pe vreme rece dar însorită şi uscată. Nu sunt recomandate pentru ploaie şi noroi. Pentru că sunt destul de elegante, botinele pot fi asortate la o fustă cu taior, la o rochie sau chiar la blugi strâmţi pe corp.

bocanci 1

Bocancii, pentru zăpadă mare

Când oraşul este scunfundat în zăpadă, singurele încălţări pe care le poţi purta sunt bocanii groşi, de iarnă. Este adevărat că nu excelează la capitolul eleganţă, dar sunt foarte comozi, îţi vor ţine de cald şi te vor ajuta să mergi prin nămeţi. Mai mult, talpa lor cu striaţii adânci te va proteja, iar tu nu vei aluneca pe polei sau gheaţă.

ghetute

Poartă ghete când afară e noroi

Ghetele sunt ideale atunci când afară este plouă, pe jos sunt noroaie şi mâzgă. Alege un model şi o culoare care să se asorteze cu vestimentaţia ta. La blugi, de exemplu, poţi purta cu încredere ghete stilul rocker sau militare: cu şiret, cu capse, curete sau ţinte. Sunt foarte comode, la modă, merg de minune la pantaloni dar şi la fustă. Poartă ghete cu talpă joasă mai ales dacă ştii că mergi mult pe jos sau dacă afară este zăpadă. Talpa acestora trebuie să fie groasă, din cauciuc, cu striaţii adânci pentru a evita să aluneci pe gheaţă.

cizme

Cizmele, pentru zăpadă şi ger

Nu este recomandat să purtăm cizme de iarnă când afară sunt 15 grade. În schimb, când temperaturile scad sub 7 grade poţi purta cu încredere o pereche de cizme de iarnă. Modele sunt foarte multe: cizme milităreşti, cizme care le imită pe cele de călărie, cizme cu franjuri, blană, cu toc înalt, mediu sau ortopedic. Dacă ştii că mergi mult pe jos, alege pielea naturală, iar talpa trebuie să aibă striaţii adânci pentru a nu aluneca pe gheaţă. Şi tocul este important. Cu cât este mai înalt şi mai subţire cu atât există şi riscul de a te dezechilibra pe zăpadă şi polei. Cizmele din piele întoarsă, năbuc sau cele cu toc foarte înalt ar trebui purtate când afară este uscat.

cizme cauciuc ploaie

Cizme de cauciuc pentru ploaie

În magazine găseşti modele care mai de care mai colorate şi mai accesorizate. Alege culori uni sau cizme pictate cu flori sau figuri geometrice. Să nu te temi că-ţi vor îngheţa picioarele! Poţi apela la ciorapi mai groşi, din bumbac, sau chiar la botoşi din lână. Mai mult, poţi cumpăra modele de cizme cu căptuşeală vătuită. Le poţi asorta cu o pereche de blugi strâmţi pe corp şi un pulover gros şi larg. Cizmele de cauciuc ar trebui purtate când afară este vreme mohorâtă, plouă, iar pe străzi s-au format bălţi.

cizme UGG

Ugg-urile, pentru vreme uscată şi geroasă

Sunt la modă de câţiva ani buni şi, cu siguranţă, ai şi tu o pereche prin dulap. Dacă nu, poate vrei să-ţi cumperi. Ugg-urile sunt cizmuliţe foarte uşoare, groase şi extrem de comode. Se recomandă purtarea lor pe vreme geroasă dar uscată. Dacă afară plouă, s-ar putea ca apa să pătrundă în ţesătura cizmelor şi să te uzi la picioare. Le poţi purta la blugi, pantaloni skinny, colanţi dar şi la o fustă scurtă.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns