Uite ce nu trebuie sa cumperi niciodata de la second hand!

Uite ce nu trebuie sa cumperi niciodata de la second hand!

Nu întotdeauna cumpărarea lucrurilor de la second hand este şi cea mai bună soluţie. Unele produse costă mult dar se deteriorează foarte repede, iar altele îţi pot pune în pericol sănătatea. Mimi iti spune ce obiecte nu trebuie să fie cumpărate niciodată la mâna a doua.  Chiar daca iti fac cu ochiul! Ascult-o pe Mimi!

 

Mobilier pentru copii

Mobilierul pentru copii, în special leagănele dar şi pătuţurile pot fi un pericol pentru siguranţa celui mic. Sietemele de prindere, îmbinările, accesoriile pot fi defecte sau se pot defecta foarte repede. Nu ai de unde să ştii dacă acel produs nu a fost reparat de câteva ori până să fie scos la vânzare.

Scaun de copil pentru maşină

Scaunele de copii pentru maşină trebuie cumpărate de noi. Având în vedere că tehnologia de siguranţă în acest domeniu se îmbunătăţeşte de la an la an, cumpărarea unuiscaun auto second hand nu este o opţiune.

Pneuri

Uneori este greu de spus dacă nişte pneuri au fost cândva parte dintr-un autoturism care a avut un accident grav. În acest caz pneurile sunt instabile şi nesigure. Nu se merită să-ţi pui în pericol viaţa doar pentru a economisi nişte bani.

Laptopurile

Ţinând cont de faptul că sunt portabile,  laptopurile sunt predispuse la o serie de defecţiuni în urma şocurilor şi lovirilor repetate. Când cumperi un laptop folosit, cu excepţia cazurilor când acesta a fost reparat, nu vei avea nici o idee despre şocurile la care a fost supus de proprietar de-a lungul timpului.Este posibil ca unele componente să se defecteze repede. În plus, la achiziţionarea unui laptop la mâna a doua nu beneficiezi de garanţie şi suport tehnic.

Televizoarele cu plasmă

Costul pentru fixarea sau înlocuirea pieselor este destul de ridicat. Uneori costă la fel de mult ca şi cumpărarea unui televizor nou.

DVD Playere

DVD Playerele au lasere care se4 uzează. Costul pentru repararea sau înlocuirea lor poate egala preţul unui produs nou.

Camere foto şi video

Ca şi la laptopuri, camerele foto digitale şi camerele video sunt susceptibile de a fi fost lovite. Este posibil ca aceste lovituri să nu fie evidente dar reparaţiile vor fi costisitoare.

Boxe şi microfoane

Sunt echipamente audio sensibile care nu rezistă bine la manipulare. Ca şi laptopurile sau camerele foto şi video avaria poate să fie ascunsă dar performanţele grav compromise.

Epilatoare şi aparate electrice de bărbierit

Aceste produse care intră în contact direct cu pielea trebuie achiziţionate din magazin în stare nouă. Componentele lor trebuie să fie ambalate corespunzător, în folii care să le protejeze atât de lovituri cât şi de microbi sau bacterii. Dacă le achiziţionezi de la magazine second hand, aceste produse s-ar putea să nu fie igienizate iar tu să te îmbolnăveşti  de boli de piele.

Saltele şi lenjerie de pat

Cele second hand pot fi pline de acarieni şi bacterii. În plus, chiar şi saltelele cu adevărat bune au o durată de4 viaţă de 8-10 ani. Este foarte greu de apreciat cât de veche este o saltea de pat deja folosită.

Costume de baie şi lenjerie

Gândul că o altă persoană a purtat slipul sau bichinii pe care îi vezi acum în magazinele second hand nu este deloc reconfortant. Dimpotrivă. Este absolut obligatoriu să cumperi lenjerie intimă nouă.

Pantofi

Încălţămintea uzată nu este doar incomodă, dar poate provoca tot felul de probleme de sănătate. Matetrialul uzat îţi poate produse bătături sau afecţiuni ale pielii.

Pălării

Este foarte posibil ca pălăriile să nu fi fost curăţate în interior înainte de a fi scoase la vânzare. Dacă ai cumpărat o pălărie second hand rişti să le alegi cu infecţii ale pielii scalpului.

Produse de machiaj

Produsele de machiaj deja utilizate sunt un teren propice pentru bacterii şi o serie de boli contagioase.

Obiecte pentru animalele de companie

Petele vechi şi mirosurile specifice animalelor sunt foarte greu de înlăturat. Jucăriile second hand destinate câinilor şi pisicilor pot fi pline de microbi şi rilşti ca animalul tău să se îmbolnăvească.

Aspiratoare

Aspiratoarle sunt printre cele mai folosite aparate de uz casnic. Repararea unui aspirator vechi te poate costa cât unul nou, mai ales dacă piesele se găsesc cu greutate.

COMENTARII

Lasă un răspuns