Uite ce păţeşti dacă bei foarte multă cafea! 17 lucruri la care...

Uite ce păţeşti dacă bei foarte multă cafea! 17 lucruri la care nu te-ai fi gândit vreodată!

0 3489

 Mulţi dintre noi nici nu concepem să nu ne savurăm, în fiecare dimineaţă, cafeaua. Este un tabiet la care nu putem renunţa pentru nimic în lume. Însă, consumată în cantităţi mari şi pentru o perioadă lungă de timp, cafeina afectează grav organismul şi ne pune în pericol sănătatea. Mimi îţi spune ce poate să ţi se întâmple. Ascult-o pe Mimi!

 

1. Palpitaţii

Cafeina se comportă că un stimulent al sistemului nervos central, crescând ritmul cardiac. Acest lucru se întâmplă după aproximativ 15 minute după ce ai băut cafea.

2. Reflux esofagian

S-a demonstrat faptul că o cantitate mare de cafeină în organism duce la relaxarea esofagului şi, de aici, la refluxul gastroesofagian.

3. Tremur

Cafeina stimulează hormonii, precum adrenalina, fapt care duce la tremur şi o stare de nervozitate.

4. Anxietate

Cecetările au dovedit faptul că persoanele care beau multă cafea sunt mai anxioase decât cele care consumă mai puţin sau deloc.

5. Spasme musculare

Cafeina poate declanşa cârcei, crampe şi spasme musculare.

6. Gândire şi vorbire incoerentă

Cafeina, consumată în cantităţi mici, te ajută să te concentrezi. Însă, consumată în cantităţi mari, poate avea ca efecte o gândire înceată şi o vorbire incoerenă.

7. Diureză

Cafeina creşte fluxul sanguin în rinichi şi dilată vasele de sânge. Din cauza acestui lucru, urinezi foarte des.

8. Deranjamente gastrointestinale

Cafeina se comportă ca un laxativ, deoarece creşte contracţiile la nivelul intenstinului gros şi subţire. Acest lucru face ca alimentele încă nedigerate să ajungă în intestine, de unde durerile abdominale şi crampele.

9. Deshidratare

Diareea persistentă şi urinatul frecvent deshidratează organismul care pierde multe lichide dar şi vitamine şi minerale.

 

10. Insomie

O cantitate prea mare de cafeină duce la insomnii. Aceasta inhibă activitatea unui neurotransmiţător denumit Adenosină, care limitează activitatea neuronilor. Adenosina îţi provoacă starea de somn, când ajunge la un nivel mare. Cafeina o neutralizează, iar tu nu mai poţi să dormi.

11. Dureri de cap

Combinaţia dintre efectele diuretice şi stimulente ale cafeinei face ca receptorii din creier să devină suprasolicitaţi, iar acest lucru poate declanşa dureri de cap.

12. Halucinaţii

Halucinaţiile apar atunci când, din cauza unei supradoze de cafeină, organismul devine extrem de stresat. Stresul este cauzat de nivelul prea ridicat de adrenalină.

13. Dependenţă

Cafeina dă dependenţă, consumată în cantităţi mari. Ea ajunge să acţioneze ca un adevărat produs chimic de care organismul are nevoie pentru a funcţiona normal.

14. Creşte tensiunea arterială

Cafeina creşte nivelul adrenalinei în organism, lucru ce cauzează tensiune arterială.

15. Ulcer stomacal

Cafeina creşte actvitatea gastrică, stomacul producând o cantitate mai mare de acid gastric. Acesta ajunge şi trece prea repede prin intestinul subţire provocând răni sau ulcere.

16. Stop cardiac

O creştere a tensiunii arteriale cauzate de o cantitate mare de cafeină în organism, precum şi efectele stimulente care bombardează sistemul cardio-vascular pot avea un rezultat devastator pentru persoanele care suferă de afecţiuni cardiace. Acestea riscă un stop cardiac.

17. Comă

Când o persoană consumă o cantitate foarte mare de cafea, riscă o intoxicaţie cu cafeină. Acesta se manifestă prin stări confuze şi dezorientare. În acest moment poate interveni coma.

COMENTARII

Lasă un răspuns