Uite ce poţi face cu câteva picături de vodkă! Sigur nu te-ai...

Uite ce poţi face cu câteva picături de vodkă! Sigur nu te-ai gândit la asta!

De obicei, o bem dintr-un pahar în care am pus şi câteva cuburi de gheaţă, însă vodka poate fi folosită şi în alte scopuri ajutându-ne în situaţii dintre cele mai diverse. Mimi îţi spune cum o poţi folosi ca produs de înfrumuseţare, de curăţare dar şi pe post de medicament. Ascult-o pe Mimi!

 

iedera otravitoare

Tratează iritaţiile pielii provocate de iedera otrăvitoare

Această plantă conţine o substanţă numită urusiol care provoacă iritaţii la nivelul pielii. Dacă ai intrat în contact cu iedera otrăvitoare, pentru a evita reacţiile alergice, usturimea, iritaţiile şi mâncărimile, pune pe zona afectată un disc demachiant îmbibat în vodkă şi tamponează bine. Vodka poate fi înlocuită cu spirt, în cazul în care îl ai la îndemână.

 

 

tricouri pe sarma la uscat

Păstrează prospeţimea hainelor

Tricourile, cămăşile, bluzele se schimbă zilnic, nu este deloc recomandat să fie purtate două sau mai multe zile la rând. Însă, există şi cazuri excepţionale, atunci când, de exemplu, te afli în vizită la cineva, ai rămas peste noapte dar nu ai haine de schimb la tine pentru a doua zi. Ce-i de făcut în acest caz? Pentru înlăturarea oricărui miros şi pentru a le reda prospeţimea, pulverizează pe haine vodkă, iar apoi întine rufele la uscat. Vodka va înlătura mirosul de deodorant sau parfum, iar hainele tale vor mirosi a proaspăt ca şi cum abia au fost scoate din maşină de spălat.

 

farfurii din portelan

Dă strălucire obiectelor din crom, sticlă şi porţelan

Nu trebuie decât să umezeşti o cârpă curată din bumbac în puţină vodkă şi să freci uşor lucrurile pe care doreşti să le cureţi. Vodka va înlătura murdăria, praful şi petele redând strălucirea de altă dată a obiectelor din crom, sticlă şi porţelan. Acestea vor părea ca scoase din cutie.

 

buchet de flori in vaza

Prelungeşte viaţa florilor din vază

Ai primit un superb buchet de flori şi ţi-ai dori să te bucuri de el pentru cât mai mult timp? Nu trebuie decât să adaugi în apa din vază o linguriţă de zahăr şi câteva picături de vodkă. Repetă această operaţiune zilnic, atunci când schimbi apa din vază.

 

furnica desen

Vodka alungă insectele

Pune vodkă într-o sticlă cu pulverizator şi spreyază în zonele din casă unde ai zărit gândaci sau furnici: pe rafturile dulapurilor, la tocul uşii, printre plăcile de gresie sau faianţă, după aragaz sau frigider. Vei distruge cuiburile, ouăle şi vei goni insectele.

 

meduza desen

Calmează înţepăturile de meduze

Dacă pleci în vacanţă pe litoral în străinătate şi ai marele ghinion de a fi înţepat de o meduză, te poţi trata folosind vodkă. Tamponează locul afectat şi în felul acesta îl vei dezinfecta dar vei înlătura şi senzaţia neplăcută de usturime.

 

femeie par lung ondulat

Dă strălucire părului

Vrei să ai un păr bogat şi strălucitor? Te ajută vodka! Nu, nu trebuie să o bei ca să ţi se pară totul minunat în jur, ci trebuie să torni câteva linguriţe în sticla de şampon. Agită bine, iar apoi spală-te pe cap aşa cum o faci în mod normal. După uscarea părului vei observa marea diferenţă.

 

pete de mucegai

Îndepărteză petele de mucegai

Mucegaiul apare în încăperile expuse temperaturilor scăzute, umidităţii şi întunericului. Iar dacă ne gândim la propria locuinţă vom descoperi pete de mucegai pe pereţii din baie, în camerele orientate către nord, în balcon dar şi pe obiectele sanitare: cabină de duş, cadă etc. Pentru îndepărtarea mucegaiului, dacă nu vrei să foloseşti produse chimice din comerţ, poţi alege vodka. Pulverizează vodkă, lasă să acţioneze 15 minute, iar apoi freacă  zonele afectate de mucegai cu o periuţă de dinţi veche.

 

femeie cu durere de dinti

Înlătură durerile de dinţi

Te doare o măsea? Dacă nu ai posibilitatea de a ajunge imediat la medicul stomatolog, poţi calma durerea, pentru un timp, folosind vodkă. Ia o gură de vodkă şi ţine alcoolul în zona dureroasă. Vodka va calma durerea şi va dezinfecta gingiile. Poţi repeta operaţiunea de câteva ori pe zi dar, atenţie, nu înghiţi alcoolul!

COMENTARII

Lasă un răspuns