Uite ce poţi face cu câţiva căţei de usturoi. Nu te-ai fi...

Uite ce poţi face cu câţiva căţei de usturoi. Nu te-ai fi gândit!

0 1222

Efectele benefice ale usturoiului asupra organismului nostru sunt mai mult decât cunoscute. Previne cu suces răceala şi gripa, este un antibiotic natural,  are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice. Puţini sunt însă cei care ştiu că usturoiul poate fi folosit cu succes în situaţii la care nu te-ai fi gândit vreodată. Mimi îţi spune ce poţi face cu câţiva căţei de usturoi. Ascult-o pe Mimi!

 

Tratează acneea

Dacă suferi de acnee, trebuie să ştii că există şi remedii naturiste la care poţi apela atunci când nimic nu mai pare că te poate ajuta.  Încearcă să foloseşti, pentru început, un tratament cu usturoi. Aplică pe zona afectată, de mai multe ori pe zi, câte un căţel de usturoi pisat. Asta, după ce ai curăţat şi dezinfectat bine faţa. Usturoiul este cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene.

Tratează herpesul bucal

Ca şi în cazul acneei, herpesul bucal poate fi tratat zdrobind câţiva căţei de usturoi pe care să-i aplici apoi pe zona afectată. Aşteaptă 10 minute, iar apoi clăteşte cu apă din abundeţă. Repetă tratamentul de 3 ori pe zi. La început, senzaţia ar putea fi una de uşoară usturime dar nu este ceva de nesuportat.

Este un lipici natural

Zdrobeşte mai mulţi căţei de usturoi şi foloseşte zeama acestora pe post de lipici. Poţi lipi cu zeamă de usturoi hârtie, carton, iar uneori chiar şi sticlă.

Alungă insectele nedorite din grădină

Amestecă jumătate de litru de apă cu câteva linguri de zeamă de usturoi. Pune soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte florile din grădină. În acest fel, vei alunga insectele nedorite dar şi puricii şi alţi paraziţi care ţi-au invadat plantele. Usturoiul este un bun repelent şi împotriva ţânţarilor. Pulverizează-ţi pielea cu soluţia preparată sau spreiază în camera în care vei dormi la noapte.

Este un bun afrodisiac

Mirosul de usturoi te va face, probabil, să te gândeşti de două ori înainte de a-ţi săruta iubitul, însă nu ar trebui să fii mirată dacă acesta va avea un chef nebun de sex la noapte. Mai mult ca sigur usturoiul consumat la cină şi-a făcut efectul.

COMENTARII

Lasă un răspuns