Uite cu ce să înlocuieşti dulciurile “rele”!

Uite cu ce să înlocuieşti dulciurile “rele”!

0 3910

Ciocolată, bomboane, îngheţată, prăjiturele…mereu ţi-e poftă de ceva dulce? Nu este un obicei sănătos! Pe lângă faptul că dulciurile îţi vor aduce kilograme în plus, acestea te expun, în timp, unor afecţiuni dintre cele mai grave. Însă, dacă nu poţi să-ţi păcăleşti poftele, măcar consumă alimente cât mai sănătoase!  Mimi a aflat toate noutăţile! Ascult-o pe Mimi!

Înlocuieşte prăjiturile cu fructe!

Fructele sunt cele mai sănătoase “dulciuri” pe care le poţi consuma. Conţin zaharuri dar nu în cantităţile pe care le regăsim în prăjituri, torturi, biscuiţi, bomboane etc. Fructele se consumă întregi, nu sub formă de limonadă sau fresh. Motivul? Ni-l explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.  “În pulpa şi coaja fructelor se găsesc toate elementele nutritive! Sucul rezultat în urma stoarcerii este plin de zaharuri şi doar atât. Asta pentru că toate vitaminele şi mineralele au rămas în fructul pe care îl arunci la gunoi”. Consumă cu încredere fructe de sezon şi salate de fructe. Dar, atenţie! În salate nu adăuga zahăr sau frişcă!

 

ciocolata neagra

Poftă de ciocolată? Alege una neagră!

Ciocolata este extrem de sănătoasă şi, mai mult decât atât, este recunoscută ca fiind declanşatorul hormonului fericirii. Însă, atenţie! Trebuie să ştii cum să alegi cea mai sănătoasă ciocolată!  Pentru că multe produse pe care le găseşti în magazine nu conţin cacao decât într-o proporţie extrem de mică! Alege ciocolata neagră, cu peste 85% cacao şi fără alte ingrediente precum alune, nuci, fructe confiate etc. Ciocolata neagră conţine o cantitate mult mai mică de zahăr în comparaţie cu celelalte sortimente.

 

miere la borcan

Bomboane? Mai bine o linguriţă de miere!

Mierea de albine este cel mai sănătos înlocuitor al dulciurilor din comerţ acre sunt pline de E-uri. O linguriţă pe zi de miere de albine îţi va tăia pofta de dulce dar îţi va întări şi sistemul imunitar. Mierea de albine nu se adaugă în lichide fierbinţi precum ceai, lapte sau cafea. Asta pentru că, la temperaturi ridicate, devine toxică, a mai spus Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Adoptă o dietă echilibrată!

Specialiştii în nutriţie recomandaă mese echilibrate şi sănătoase. Ca să învingi pofta de dulce, nivelul glucozei din sânge trebuie să fie stabilizat pe tot parcursul zilei. Dacă există dezechilibre, vei simţi nevoia să înfuleci pe loc o ciocolată întreagă. Ce-i de făcut? Mănâncă echilibrat la fiecare masă, păstrând proporţiile de aproximativ 40% carbohidraţi (salate, legume, verdeţuri), aproximativ 30% proteine (pui, curcan, peşte) şi aproximativ 30% grăsimi (ulei de măsline, fructe oleaginoase).

Fereşte-te de dietele pe bază de carbohidraţi puţini

Aceste diete îţi cresc pofta de dulce deoarece creierul nostru funcţionează cu ajutorul glucozei furnizate de carbohidraţi. Carbohidtraţii sănătoşi pe care îi poţi consuma cu încredere se găsesc în fructe, legume, cereale integrale.

COMENTARII

Lasă un răspuns