Uite cum alegi produsele cosmetice în funcţie de tipul tău de ten

Uite cum alegi produsele cosmetice în funcţie de tipul tău de ten

Folosim zilnic o mulţime de produse cosmetice dar mai ales creme, loţiuni şi măşti faciale. Ni se spune că sunt sigure, sănătoase şi ne vor ajuta să ne păstrăm cât mai mult timp tinereţea. Este adevărat, dar cu o condiţie: aceste produse trebuie alese şi folosite în funcţie de tipul de ten pe care îl ai. În caz contrar, vor face mai mult rău decât bine. Iată mai jos cum să alegi cele mai potrivite măşti faciale.

Dacă ai tenul uscat

Dacă ai tenul uscat, va trebui să eviţi cu orice preţ produsele care conţin acid, deoarece îţi vor usca şi mai mult pielea. Specialiştii recomandă să foloseşti măşti pe bază de sulf, argilă şi peroxid de benzoil. Cosmeticele pe bază de uleiuri sunt alte produse pe care ar trebui să le foloseşti frecvent, deoarece hidratează şi menţin timp îndelungat nivelul optim de umiditate a pielii. Atenţie, însă! Evită uleiul de arbore de ceai pentru că are efect deshidratant.

Dacă ai tenul gras

Tenul gras are nevoie de un tatament care să îndepărteze sebumul secretat şi care să prevină apariţia lui în cantităţi mari. Astfel, sunt de evitat măştile faciale pe bază de uleiuri naturale. În schimb, poţi opta pentru tratamente pe bază de argilă, kaolin, şi sare de mare.

masca faciala femeie

Dacă ai pielea sensibilă

Pentru o piele sensibilă sunt recomandate creme, loţiuni şi măşti care calmează tenul şi previn apariţia iritaţiilor, roşeţii şi inflamaţiilor. Astfel, alege produse care au printre ingrediente ulei de muşeţel, aloe vera şi suc de castravete. Atenţie! Persoanele care suferă de afecţiuni dermatologice precum rozacee sau diferite eczeme, ar trebui să evite tratamentele faciale de înfrumuseţare. Asta, pentru ca afecţiunea să nu se agraveze. Pot totuşi să-şi prepare o mască naturală pe bază de castravete, dar trebuie să fie prudente pentru că există riscul ca roşeaţa să se agraveze.

Dacă ai o piele mixtă

Un ten mixt cere un tratament de hidratare, cu un nivel scăzut de aciditate. Sunt recomandate cremele şi măştile exfoliante.

Cum procedezi înainte de a aplica masca

După ce ai găsit produsul ideal pentru pielea ta, cel care se potriveşte cel mai bine tipului tău de ten, testează-l pe o suprafaţă mică de piele de la încheietura mâinii pentru a observa eventuale reacţii adverse. Lasă produsul să acţioneze timp de mai multe ore şi, dacă totul este în regulă, îl poţi aplica şi pe faţă.

COMENTARII

Lasă un răspuns