Uite cum foloseşti creionul contur în funcţie de forma ochilor tăi

Uite cum foloseşti creionul contur în funcţie de forma ochilor tăi

0 7282

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului şi fiecare dintre noi încearcă să-i pună cât mai mult în valoare. Iar pentru asta folosim mascara, creion contur, fard de pleoape, uneori chiar gene false. De multe ori, însă, facem greşeli care ar putea fi evitate dacă am cunoaşte câteva trucuri simple de machiaj. Mimi îţi spune cum să foloseşti creionul contur în funcţie de forma ochilor tăi. Ascult-o pe Mimi!

 

Pe piaţă există foarte multe produse de machiaj care te ajută să-ţi pui în evidenţă privirea: mascara în diferite culori, fard de pleoape pudră, cremos sau lichid, anticearcăn şi, bineînţeles, creionul contur, unul dintre cele mai importante „instrumente” de care orice femeie are nevoie. Acesta este cu atât mai important cu cât formează baza machiajului propriu-zis şi fără de care acesta nu ar fi complet. A da strălucire şi luminozitate privirii este elementul cheie în orice machiaj profesional. Însă trebuie să ştii exact cum să foloseşti creionul contur. Iar acest lucru nu este uşor, mai ales că trebuie să ţii cont de forma ochilor tăi.

Contur pentru ochi mici

Pentru a da impresia unor ochi mari, aplică dermatograful într-o nuanţă foarte deschisă la culoare în colţul interior al ochilor. Apoi, aplică un ton mai închis spre colţul exterior al ochilor. Poţi folosi mai multe nuanţe de alb în partea interioară, iar apoi, treptat, o culoare din ce în ce mai închisă.

 

Contur pentru ochi foarte apropiaţi

Dacă ai ochii foarte apropiaţi, trebuie să accentuezi colţul exterior al acestora. Cu ajutorul creionului dermatograf trasează o linie foarte subţire pe pleoapa superioară şi care să devină din ce în ce mai groasă spre colţul exterior al ochilor. Nu folosi dermatograf în colţul interior pentru că vei da senzaţia de ochi şi mai mici decât îi ai în realitate.

 

Contur pentru ochi îndepărtaţi

În acest caz, trebuie să minimalizezi distanţa dintre ochi. Pentru asta, va trebui să lucrezi din nou cu două nuanţe diferite. Foloseşte o culoare închisă în colţul interior al ochilor care să devină din ce în ce mai deschisă spre colţul exterior. Foloseşte dermatograful atât pentru pleoapa superioară cât şi pentru cea inferioară.

 

Contur pentru ochi rotunzi

Dacă ai ochii rotunzi, va trebui să încerci să-i alungeşti cu ajutorul machiajului. Şi în acest caz te ajută tot creionul contur. Foloseşte pe ambele pleoape o culoare închisă şi într-o linie mai groasă spre colţul exterior şi o culoare mai deschisă într-o linie subţire spre colţul interior.

 

Ochii migdalaţi au forma ideală, astfel încât poţi folosi creionul contur cum doreşti, fără restricţii. Pentru un machiaj de zi poţi aplica un contur pe toată pleoapa superioară. Pentru un look de seară aplică conturul pe ambele pleoape, contur care să se unească în colţul exterior într-o coadă subţire.

COMENTARII

Lasă un răspuns