Uite cum înlături petele de ceară de pe covor!

Uite cum înlături petele de ceară de pe covor!

Cu siguranță, fiecare dintre noi s-a confruntat cu o astfel de problemă:  picături de ceară pe covor. Dacă ți se întâmplă, nu te alarma! Ceara poate fi îndepărtată fără a deteriora țesătura și fără a lăsa în urmă pete. Mimi îți spune cum trebuie să procedezi! Ascult-o pe Mimi!

 

De obicei, se întâmplă ca lumânările parfumate pe care le aprinzi în casă să fie cauza pentru care covorul, mocheta sau alte materiale textile să aibă de suferit. Și neatenția, evident. Dar, odată ce s-a întâmplat ca ceara fierbinte să se scurgă pe covor, nu trebuie să te îngrijorezi. Trebuie, în schimb, să știi exact ce ai de făcut!

Ceara va fi îndepărtată cu ajutorul fierului de călcat. Cum se procedează? E mai simplu decât ai fi crezut! În primul rând, lasă- o să se întărească. Apoi, încearcă s-o răzuiești cât de mult poți. După ce ai luat surplusul, folosește căldura fierului de călcat. Pune peste zona pătată un prosop de bucătărie din hârtie și apoi fierul încins deasupra. Hârtia va absorbi resturile de ceară rămase în țesătura covorului. Trebuie să schimbi din când în când hârtia cu una curată. Repetă operațiunea până când șervetul rămâne curat.

Dacă ceara este colorată, atunci pata rămasă poate fi îndepărtată cu produse speciale de curățare a covorului pe care le găsești în magazin.

COMENTARII

Lasă un răspuns