Uite cum îți dai seama că suferi un atac de cord. 7...

Uite cum îți dai seama că suferi un atac de cord. 7 semne pe care le ignori

Atacul de cord silențios se produce, de multe ori, fără ca tu să știi că ceva este în neregulă. Asta pentru că simptomele foarte vagi, sunt, de cele mai multe ori, ignorate. Ai crede că te-a prins curentul și acesta este motivul pentru care te doare spatele. Sau că mâncarea nu ți-a picat bine la stomac și de aceea ai arsuri stomacale. Iar exemplele pot continua. Iată mai jos 7 semne „tăcute” care îți spun că este posibil să fi suferit un atac de cord.

femeie obosita1. Oboseală accentuată

Unul dintre cele mai comune simptome care ar trebui să-ți dea de gândit este oboseala accentuată. Medicii cardiologi au declarat că acest simptom se întâlnește mai des la femei. Este vorba despre o stare aproape letargică, care te împiedică să-ți desfășori activitățile zilnice. În timpul unui atac de cord, cantitatea de sânge care irigă inima este mai mică, iar mușchii sunt foarte solicitați. Acest lucru te va face să te simți epuizată fizic.

femeie durere de spate2. Dureri de spate, de mâini sau în zona pieptului

Și durerile de spate, de mâini sau în zona pieptului sunt un simptom al atacului de cord care tocmai se produce. Când celulele mușchilor inimii nu mai sunt suficient de bine irigate cu sânge (motivul este blocarea unei artere și lipsa oxigenării mușchilor) ele vor transmite sistemului nervos anumite semnale pe care acesta le va interpreta ca fiind dureroase. Însă, creierul poate confunda sursa durerii, iar tu vei avea impresia că te dor spatele, maxilarul, umerii, gâtul, mâinile sau în coșul pieptului. Pentru că acest simptom nu este asociat mereu cu presiune în zona pieptului, mulți pacienți tind să-l ignore. Multe persoane au simțit durerea în timp ce făceau exerciții fizice și au pus-o pe seama unui efort prea mare. De fapt, ele tocmai ce suferiseră un atac de cord.

femeie care urca scarile3. Respiri foarte greu când depui efort

Dacă, de obicei, îți este foarte ușor să urci scările, iar deodată acest lucru te epuizează fizic, ar trebui să te gândești să mergi la medic. De obicei, femeile se plâng de un astfel de simptom, spun medicii, mai ales când efortul de a urca scările este asociat cu ridicarea de greutăți (sacoșe cu cumpărături). Atacul de cord se manifestă, în acest caz, prin greutate în respirație, oboseală, senzația că, oricât de adânc ai respira, plămânii tăi nu se umplu cu oxigen.

arsuri stomacale4. Arsuri stomacale

Dacă ai arsuri stomacale după ce ai mâncat o pizza uriașă, nu este nici o problemă. Însă, dacă aceste arsuri la stomac apar brusc și nici nu te-ai mai confruntat cu ele până acum, ar trebui să mergi la doctor. Angina (o durere în piept) asociată cu arsuri la stomac este semnului producerii unui atac de cord, au declarat specialiștii în gastroenterologie. Acest simptom este cauzat de lipsa fluxului sanguin la nivelul inimii.

femeie durere de stomac5. Dureri de stomac și probleme digestive

Uneori, atacul de cord are ca simptome durerile de stomac, greața și vărsăturile. Dacă brusc simți că ceva nu este în regulă și ți se face rău, ar trebui să te vadă un medic. Este adevărat că aceste simptome pot fi cauzate de o masă copioasă pe care tocmai ce ai luat-o. Însă, îți pot da un semn că inima ta suferă.

femeie discomfort gat6. Discomfort în zona gâtului și a maxilarului

Dacă brusc simți un discomfort inexplicabil în zona maxilarului și o presiune în zona gâtului, ar trebui să consulți un medic. Aceste simptome apar mai ales în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat.

femeie atac de cord7. Ai senzația că ceva nu este în regulă cu tine

Mulți pacienți au spus medicilor că, cu puțin timp înainte de a suferi atacul de cord, au avut senzația că organismul lor nu mai funcționează la capacitate maximă. Mai mult, au avut sentimentul că ceva nu este în regulă cu ei din punct de vedere mental, psihic. Concret, aveau dificultăți de concentrare, nu mai judecau la fel de limpede și nu erau capabili să ia decizii.

COMENTARII

Lasă un răspuns