Uite cum prepari detergenții naturali

Uite cum prepari detergenții naturali

0 4277

De fiecare dată când cumperi detergent, balsam de rufe sau înălbitori cheltuieşti mai mult decât de obicei. Pentru a economisi bani, Mimi te învaţă cum să-ţi prepari singur toate cele necesare spălarii rufelor. Iată ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

Avantajele pregătirii în casă a produselor de curăţat, spălat şi întreţinut haine sunt mai multe:

–         economiseşti  bani, cel puţin 50 de lei, deoarece preţurile din magazin sunt destul de piperate;

–         cantităţile pe care le fabrici acasă pot fi mai mari sau mai mici, în funcţie de cât ai nevoie;

–         detergenţii de casă curăţă şi spală la fel de bine ca oricare alt produs pe care îl găseşti la raft;

–         timpul de preparare este destul de scurt;

–         reţetele sunt simple, uşor de pregătit;

–         modul de preparare nu este periculos, ingredientele nu sunt toxice;

Ingredientele se găsesc la orice magazin

Ingredientele pe care trebuie să le foloseşti pentru pregătirea detergenţilor acasă se găsesc cu uşurinţă. Săpunul, sarea, oţetul, soda de rufe, balsamul de păr se găsesc la orice supermarket, dacă nu cumva le ai chiar tu în casă. Cât despre praful de borax, acesta se poate cumpăra de la orice farmacie.

Iată mai jos trei reţete pe care le poţi pregăti la tine acasă.

 

Detergent

Ingrediente: 4 căni apă, 1/3 dintr-un calup de săpun (ras), 1 cană sodă de rufe, 20 de litri de apă, 1 cană borax, o găleată cu o capacitate de 24 de litri.

Mod de preparare: Se pune la fiert apa împreună cu săpunul ras până acesta se dizolvă complet. Pune apoi acest amestec peste cei 20 de litri de apă din găleată, adaugă soda de rufe, boraxul şi continuă să amesteci până ce soluţia se îngroaşă. Lasă preparatul obţinut „să se odihnească” timp de 24 de ore, iar apoi îl poţi folosi pe post de detergent lichid de rufe.

 

Balsam de rufe

Ingrediente: cinci linguri de balsam de păr, două linguri de oţet alb, patru linguri de apă călduţă, câteva picături de ulei esenţial de portocale.

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele de mai sus iar soluţia formată se păstrează într-un recipient de plastic. Se agită bine înainte de folosire.

 

Înălbitor

Pentru a nu mai cumpăra clor din magazine, poţi opta pentru o reţetă proprie care dă rezultate foarte bune. Hainele albe precum tricourile, lenjeria intimă, lenjeria de pat pot fi spălate folosind detergent amestecat cu sare fină sau bicarbonat de sodiu.

COMENTARII

Lasă un răspuns