Uite cum să alegi ochelarii în funcţie de forma feţei!

Uite cum să alegi ochelarii în funcţie de forma feţei!

0 7608
femeie care poarta ochelari de soare

Fie că vorbim despre ochelari de soare, fie de vedere, atunci când mergem la cumpărături trebuie să ştim exact care este modelul care ne avantajează. Pentru că ramele se aleg în funcţie de mărimea şi de forma feţei tale. Gândeşte-te la acest lucru atunci când eşti tentată să cumperi rame care îţi plac în mod deosebit. Este foarte probabil să nu-ţi stea deloc bine. Iată ce trebuie să ştii!

Rame stil aviator pentru faţa alungită

Dacă ai faţa alungită, recomandat este să optezi pentru rame de ochelari în stil aviator. Sunt modele mari, care vor echilibra proporţiile feţei tale, lăţind-o. Dacă stilul aviator nu este chiar pe placul tău, poţi opta cu încredere pentru ochelari cu rame pătrate, decorate, în culori puternice, care să adauge cât mai multă lăţime feţei. Evită, în schimb, ramele înguste şi dreptunghiulare care accentuează lungimea feţei.

Rame dreptunghiulare pentru faţa rotundă

Persoanelor cu chipul rotund le sunt recomandate ramele de ochelari pătrate sau dreptunghiulare, care reuşesc să echilibreze proporţiile feţei, dând impresia de alungire. De asemenea, poţi alege rame înguste sau orice alt model care contrastează cu forma rotundă a chipului tău, precum cele de pe acest site.

Rame ochi de pisică pentru faţa diamant

Faţa diamant presupune un chip îngust în zona frunţii, a bărbiei şi maxilarului, cu pomeţii obrajilor înalţi şi bine conturaţi. Persoanele care se încadrează în această categorie ar trebui să poarte rame care să atragă atenţia asupra privirii şi să dea senzaţia de lăţime în zona ochilor. Asta, pentru că ochii sunt destul de apropiaţi. În acelaşi timp, trebuie distrasă atenţia din zona pomeţilor. Pentru a reuşi acest lucru, recomandate sunt ramele ovale, stil cat-eye, ochelarii fără rame sau modelele care prezintă rame doar în partea de sus a lentilei. De asemenea, poţi alege ochelari cu rame groase sau accesorizate în partea de sus a acestora. Sunt de evitat modelele de dimensiuni mici.

Rame rotunde sau ovale pentru faţa pătrată

Forma pătrată a feţei va fi mult mai „îmblânzită” dacă vei purta ochelari cu rame ovale sau rotunde. Aceste modele dau senzaţia unui nas mai alungit şi a unor maxilare care îşi pierd din duritate şi proeminenţă. Pe de altă parte recomandat este să eviţi pe cât poţi ramele subţiri, pătrate sau dreptunghiulare.

Ochelari fără rame dacă ai faţa sub formă de inimă

Încearcă să alegi rame de ochelari care contrastează prin formă cu chipul tău mai lat în zona frunţii şi mai îngust în zona bărbiei şi a maxilarului. Evită pe cât poţi stilul aviator şi ochelarii cu semiramă, deoarece atrag atenţia asupra ochilor şi frunţii – zonele cele mai late ale feţei tale. Optează pentru culori neutre sau light. Evită ramele groase şi în culori închise şi alege modele în nuanţe pastelate sau fără ramă.

Ai faţa ovală? Poţi purta orice model doreşti!

Persoanele care au faţa ovală se pot considera cele mai norocoase, deoarece pot purta orice fel de rame de ochelari doresc. Faţa ovală presupune un chip mai lat în zona frunţii şi foarte uşor mai îngust în zona bărbiei şi a maxilarului. Pomeţii sunt înalţi şi fin conturaţi. Cum spuneam, dacă te încadrezi în această categorie, nu ar trebui să-ţi faci nici o grijă! Poţi alege orice fel de stiluri, culori şi forme.

La ce să fii atent dacă porţi lentile de contact

Persoanele care au probleme cu vederea şi au ales să poarte lentie de contact ar trebui să fie foarte atente în cea ce priveşte igiena personală. În caz contrar, riscurile de a te trezi cu inflamaţii sau chiar infecţii în zona ochilor sunt foarte mari. Iată 6 sfaturi ca să-ţi protejezi sănătatea!

  1. Cumpără numai din magazine de optică, specializate în comercializarea ochelarilor şi a lentilelor de contact, precum cel de aici.
  2. Respectă întocmai indicaţiile care se regăsesc pe prospectul produsului şi modul de manipulare şi de folosire.
  3. Înlocuieşte lentilele de contact la timp cu o pereche nouă! Lentilele de contact sunt de unică folosinţă (le arunci după o singură purtare), cu înlocuire la două săptămâni, cu înlocuire lunară şi anuală.
  4. Păstrează lentilele în soluţia lor specială şi schimbă această soluţie o dată pe zi!
  5. Spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun înainte de a-ţi pune lentilele de contact dar şi înainte de a le da jos.
  6. Scoate lentilele înainte de merge la culcare! Nu dormi cu ele pe ochi.

Sursa foto: Pexels

COMENTARII

Lasă un răspuns