Uite cum să alegi oja de unghii în funcție de culoarea pielii...

Uite cum să alegi oja de unghii în funcție de culoarea pielii tale

0 14426

Iubim culorile și, când vine vorba despre oja de unghii, le-am purta pe toate. Însă, trebuie să știi că nu orice nuanță se potrivește cu pielea ta, oricât de mult ți-ai dori s-o porți. Mimi îți spune cum să alegi corect oja de unghii în funcție de nuanța tenului tău. Ascult-o pe Mimi!

 

Ten alb, culori deschise! Ten închis, culori închise!

Primul pe lista sfaturilor despre cum să alegi corect oja de unghii este acela de a opta pentru culori pale dacă ai tenul deschis sau palid și pentru culori mai închise dacă ai un ten arămiu – închis. Nu este însă o regulă general valabilă, dar ar trebui să ții, totuși, cont de ea. Sunt situații în care o femeie cu pielea albă sau palidă poate experimenta culori închise, însă asta presupune să adopte un stil vestimentar care să se potrivească. Stilurile grunge și gothic, de exemplu, se caracterizează, printre altele, printr-o manichiură în culori foarte închise, chiar negru, în contrast cu pielea foarte deschisă. Dacă ți-e frică să faci experimente de acest gen, mai bine renunță!

Ai pielea foarte palidă? Evită tonurile foarte închise

Negru, albastru sau maro închis sunt nuanțe pe care ar trebui să le eviți dacă pielea ta este palidă. Optează, în schimb, pentru culori calde, light, precum bej, roz pal, piersică etc. Cu cât nuanțele sunt mai închise, cu atât contrastează mai puternic cu nuanța pielii tale. Mâinile vor părea și mai palide!

 

Cu cât pielea este mai închisă la culoare, cu opțiunile tale sunt mai variate

Femeile cu o piele arămie sau închisă la culoare sunt cele mai fericite, din acest punct de vedere. Ele pot alege orice culoare doresc. Nu le împiedică absolut nimic să folosească o ojă deschisă  sau una închisă. Nuanțele deschise ale ojei vor contrasta cu nuanța pielii, conferind mâinilor tale un look exotic și tineresc. Pe de altă parte, o ojă închisă îți va da un aer glam, mai ales dacă unghiile tale sunt lungi.

Atenție și la tonul pielii: cald sau rece

Alegerea corectă a ojei se face ținând cont și de tonul pielii tale, nu numai de culoare. Privește cu atenție venele de la încheietura mâinii. Dacă sunt albastre, tonul pielii tale este rece. Dacă sunt verzi, tonul este unul cald. Așadar, în funcție de acest aspect, alege culori reci sau calde. Atenție! Dacă pielea ta este într-un ton cald, asta nu înseamnă că poți alege orice culoare, când vine vorba despre oja de unghii. Acest lucru ține însă foarte mult și de gusturile tale, dacă îți place sau nu.

Culorile metalice te fac să pari mai bronzată

Culorile metalice, mai ales argintiul, vor face ca mâinile tale să pară bronzate. Atenție însă! Dacă vara tenul tău se bronzează foarte repede, argintiul va da impresia ca mâinile tale sunt cenușii, accentuând, practic, nuanța arămie.

 

4 sfaturi pentru întreținerea ojei de unghii

– Dacă oja devine vâscoasă, nu pune în ea dizolvant pentru unghii sau acetonă! O vei deteriora și nu o vei mai putea folosi. Poți turna lac de unghii transparent pentru a-i da o textură mai fluidă.

– Pentru a nu se usca foarte repede, ține oja în frigider!

– Ai grijă să închizi bine capacul sticluței, după ce ai folosit oja!

– O dată pe săptămână, agită sticluța pentru ca oja să nu se usuce în recipient.

COMENTARII

Lasă un răspuns