Uite cum să dai volum părului fin și subțire! 8 sfaturi pe...

Uite cum să dai volum părului fin și subțire! 8 sfaturi pe care să le încerci și tu

Aspectul părului este extrem de important pentru orice femeie. Însă, în timp ce unele dintre ele au fost binecuvântate cu o podoabă capilară bogată, altele au părul mai rar, drept, firul subțire și fin. Este adevărat că anumite produse de îngrijire te vor ajuta să îi conferi părului volum, însă rezultatele sunt pe termen foarte scurt. Astfel că, ar trebui să recurgi, în paralel, și la alte trucuri. Mimi îți spune ce să faci! Ascult-o pe Mimi!

 

Tapează părul la rădăcină

Ridică șuviță cu șuviță și tapează părul la rădăcină cu ajutorul unui pieptene cu dinți deși. Ține șuvița în poziție verticală. Mișcările pentru taparea părului trebuie să fie scurte și ferme. Când recurgi la o astfel de procedură, tapează părul până devine mai voluminos decât ți-ai dori. Motivul? Acesta se va lăsa în scurt timp. Dacă vrei doar puțin volum la rădăcină, tapează părul doar în acestă zonă pe o lungime de aproximativ 5 centimetri. Dacă vrei să dai volum întregului păr, tapează pe lungimea firului, până spre jumătate. Într-un film postat pe youtube, hair stylist-ul Geta Voinea ne explică exact cum trebuie să procedăm!

 

Vopsește-te!

Ai observat că, de fiecare dată după ce te vopsești, părul tău devine puțin mai aspru și stă la coafat cam în orice poziție l-ai aranja? Să știi că nu ți se pare, chiar este adevărat! Părul prinde volum după colorare, iar firele devin mai groase. Acest lifting nu va dura foarte mult, însă te va ajuta să ai un păr bogat, plin de volum și strălucire pentru cel puțin câteva zile. Însă, când vorbim despre vopsirea părului, trebuie să avem grijă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, vopseaua trebuie să fie de foarte bună calitate, iar culoarea să se potrivească nuanței tenului tău. În al doilea rând, este recomandat să nu te vopsești singură, ci să apelezi la ajutorul unui stilist. Numai într-un salon vei obține o culoare perfect uniformă și numai un profesionist va putea avea grijă ca părul tău să nu se deterioreze.

Folosește bigudiuri electrice încălzite

Te-ai întrebat vreodată cum de unele femei își mențin buclele impecabile în fiecare zi? Dacă părul lor nu este unul ondulat, atunci, cu siguranță, apelează la un truc pe care ar trebui să-l cunoști și tu. Unele folosesc ondulatorul de păr, iar altele – bigudiurile electrice încălzite. Sunt foarte ușor de aplicat și nu trebuie să aștepți decât 15 minute pentru un păr voluminos și bogat. Bigudiurile sunt de mai multe dimensiuni, în funcție de mărimea buclelor pe care ți le dorești. Pentru un păr bogat, specialiștii recomandă ca bigudiurile de cele mai mari dimensiuni să fie aplicate în creștetul capului. Apoi, aplică-le și pe celelalte de-a lungul suvițelor de păr. La sfârșit, scoate bigudiurile și lasă părul să cadă natural pe spate. Îți poți îmbunătăți look-ul folosind un spray fixativ.

Usucă părul lăsând cu capul în jos

După ce te-ai spălat pe cap, elimină surplusul de apă folosind un prosop din bumbac, iar apoi usucă părul cu feonul lăsând capul în jos. Părul se va usca pornind cu feonul de la ceafă spre vârfuri. Este un truc foarte vechi, dar care funcționează.

Schimbă tunsoarea!

O nouă tunsoare îți va schimba radical look-ul însă, pentru a da senzația unui păr mai voluminos, ar trebui să optezi pentru o tunsoare medie. Alege o coafură în trepte pentru o calotă bogată sau în stil bob. Poți folosi extensii sau poți opta pentru câteva șuvițe colorate care vor da impresia de volum și păr mult mai bogat.

Folosește tratamente pentru păr cu aloe vera

Tratamentele pentru păr cu aloe vera te vor ajuta să ai o podoabă capilară mult mai bogată, voluminoasă și, nu în ultimul rând, sănătoasă. Aloe Vera îngroașă firul de păr, în conferă rezistență și elasticitate, firele nu se vor mai rupe și nu vor mai cădea. Aloe vera stimulează creșterea și regenerarea părului. Nu degeaba această plantă se regăsește printre ingredientele multor produse cosmetice. Cum să procedezi? Aplică gel din aloe vera la rădăcina părului și așteaptă aproximativ 60 de minute. Spală-te apoi pe cap cum o faci în mod obișnuit.

Alege corect produsele pentru îngrijirea părului

Alege produsele pentru îngrijirea părului în funcție de tipul tău de păr! Dacă ai firul subțire, alge un șampon și un balsam pentru păr subțire. Dacă părul este sensibil și deteriorat, caută produse care să îl hrănească și să-l fortifice. Ca să-i dai volum, optează pentru produse perofesionale, de genul șampoanelor 2 în 1. Și încă un sfat: un șampon bun, dedicat tipului tău de păr, va fi mult mai eficient decât o mască sau un balsam. Acestea nu fac decât să încarce și mai mult părul!

După ce te-ai spălat pe cap, ține părul strâns în coc

Dacă nu folosești ondulator sau bigudiuri pentru a obține bucle și, astfel, a da volum părului, poți apela la un alt truc ce funcționează de minune. După ce te-ai spălat pe cap și ai uscat părul bine, prinde-l într-un coc strâns. Așteaptă câteva ore, iar apoi desfă părul. Vei veadea atunci cât de voluminos și buclat va fi!

COMENTARII

Lasă un răspuns