Uite cum să decorezi casa de Crăciun! 5 idei simple, dar de...

Uite cum să decorezi casa de Crăciun! 5 idei simple, dar de mare efect

0 1664

Sărbătorile de iarnă înseamnă reunirea familiei în jurul bradului împodobit şi în jurul mesei festive. Înseamnă linişte, pace, armonie, colinde, miros de mere coapte cu scorţişoară şi multe, multe cadouri. Pentru a-l întâmpina pe Moşul cum se cuvine, va trebui să-ţi transformi casa într-un basm, iar decoraţiunile nu sunt tocmai uşor de ales. Iată mai jos câteva idei din care să te inspiri în alegerile tale.

Vine, vine, Moş Crăciun! Se apropie cu paşi repezi şi nu ai vrea să te prindă cu casa nepregătită de sărbătoare. Iar decorarea locuinţei nu este deloc o muncă simplă: trebuie să ştii cum să te joci cu culorile, cu stilurile, trebuie să alegi ornamentele cu gust şi în funcţie de celelalte decoraţiuni din casa ta. În acelaşi timp, Crăciunul nu trebuie să te lase cu buzunarele goale. Astfel, va trebui să inventezi noi şi noi metode prin care să decorezi cu gust, simplu iar rezultatul să fie de mare efect. Iată câteva idei care să te ajute!

boluri cu bomboanePune bomboane colorate în boluri de sticlă

Cumpără drajeuri colorate sau acadele sub formă de bastonaşe – cu cât mai multe nuanţe, cu atât mai bine – şi pune-le în boluri de sticlă sau pahare adânci, cu picior înalt. Acestea se aşază pe masa festivă de Crăciun, în mijlocul unei coroniţe din crengi de brad. Pentru un efect cu adevărat deosebit poţi prinde de piciorul paharului o fundiţă roşie, din mătase sau catifea.

boluri din sticla cu globuriAranjamente din sticlă cu globuri

Cumpără câteva boluri din sticlă înalte şi subţiri, de diferite mărimi. Se găsesc în magazinele care comercializează decoraţiuni pentru casă. Recomandat este să le iei la set de câte trei, patru sau cinci. Pune în fiecare dintre acestea mai multe globuri mici, colorate, din plastic. Mai poţi decora şi cu mărgele. Atenţie cum asortezi culorile! Poţi opta pentru variantele albastru-alb, roşu-verde, albastru-roşu, albastru-portocaliu dar şi pentru o combinaţie între o culoare puternică, strălucitoare şi argintiu sau auriu.

brad de craciunAlege o temă pentru decorarea bradului

Anul acesta poţi ieşi din tipare şi poţi opta pentru decorarea bradului într-un stil unic. Poţi alege decoraţiuni într-o singură culoare sau în două culori contrastante, poţi opta pentru stilurile rustic, vintage sau futurist. Evident, este recomandat ca bradul împodobit astfel să se potrivească perfect cu stilul obiectelor de mobilier din casă.

coronita de bradDecorează cu crengi şi coroniţe de brad

Coroniţele de brad, fie simple, fie împodobite cu fundiţe sau alte decoraţiuni, se numără printre atracţiile sărbătorilor de iarnă. Optează pentru un aranjament de acest gen în fiecare încăpere a locuinţei tale. Nu uita de masa festivă pe care ar trebui să se regăsească o coroniţă verde. Acestea pot fi agățare de uși, ferestre sau chiar de lustră.

lustra cu globuriLustra? Un candelabru cu globuri!

O altă idee pentru a decora livingul şi de care ai putea ţine cont: agaţă mai multe globuri de braţele lustrei. Alege decoraţiunile în funcţie de culoarea abajurului dar şi în funcţie de materialul braţelor corpului de iluminat: lemn sau metal. Apoi, nu-ţi rămâne decât să dai frâu liber imaginaţiei, să te joci cu culorile şi modelele.

COMENTARII

Lasă un răspuns