Uite cum să mergi pe tocuri fără să te mai doară picioarele!

Uite cum să mergi pe tocuri fără să te mai doară picioarele!

0 47584
femeie care sta pe jos incaltata cu pantofi cu toc

Adori pantofii cu toc înalt şi nu ai renunţa la ei în ruptul capului, deşi, uneori, sunt o adevărată tortură pentru picioarele tale, mai ales când ai de umblat mult pe jos. Suferă baba la frumuseţe, nu? Află că nu trebuie să te mai chinui! Iata ce trebuie să faci pentru ca perechea de pantofi sau sandale preferată să fie cât mai confortabilă! 

Pantofii cu toc înalt sunt, câteodată, un adevărat calvar pentru picioare. Dar ce nu face o femeie pentru a fi cât mai sexy şi cât mai atrăgătoare? Face absolut orice! Însă, nimeni nu ştie cu ce sacrificii! Când porţi pantofi cu toc înalt, soliciţi foarte mult muşchii gambelor, genunchii, oasele bazinului şi coloana vertebrală. Iar durerile nu întârzie să apară. Pe de altă parte, din cauza faptului că piciorul transpiră, te poţi trezi cu bătături care te chinuie întreaga zi. Ce este de făcut? Pentru că orice ni s-ar întâmpla, la tocuri nu putem renunţa! Iată câteva ponturi!

 Alege mărimea potrivită!

Eşti, uneori, tentată să cumperi o pereche de pantofi doar pentru că îţi place foarte mult culoarea sau modelul. În acelaşi timp, ignori faptul că măsura nu ţi se potriveşte. Astfel, porţi încălţăminte fie mai strâmtă, fie mai largă, iar acest lucru devine un adevărat chin pentru picioarele tale. Alege mărimea potrivită! Într-o pereche de pantofi sau sandale trebuie să te simţi confortabil – nu trebuie să te strângă, nu trebuie să îţi sară din picior, iar eventualele accesorii precum curele, barete, fermoare, capse etc nu trebuie să te deranjeze în nici un fel!  Optează pentru piele naturală sau piele întoarsă şi alege produse de calitate!

Nu cumpăra din magazine online!

Şi asta nu pentru că produsele nu ar fi de calitate, ci pentru că, uneori, calapodul pantofilor sau al sandalelor este diferit. Astfel, dacă porţi mărimea 37, s-ar putea ca pantofii aleşi online să-ţi fie ori prea mici, ori prea mari. Este recomandat ca înainte de a achiziţiona produsele de încălţăminte să le probezi.

Strânge degetele cu bandă adezivă

Nu, nu este deloc o glumă. Dacă strângi împreună al treilea şi al patrulea deget de la picior, te vei simţi pe tocuri înalte mult mai confortabil. Foloseşte pentru asta leucoplast sau o bandă adezivă subţire. Recurgând la acest truc, vei ajuta muşchii să se alinieze, să nu mai fie atât de solicitaţi în timpul mersului şi să nu îţi provoace dureri de gambe.

Fă exerciţii de încălzire a muşchilor 

O altă modalitate de a face mersul pe tocuri confortabil este ca în timp ce eşti încălţată dar şi după ce te descalţi de pantofi să faci exerciţii pentru de încălzirea muşchilor picioarelor. Roteşte gleznele de câteva ori, iar apoi încearcă câteva exerciţii de stretching.

Ia o pauză!

Indiferent cât de aglomerată eşti, indiferent cât de mult ai de lucru sau de umblat pe străzi, fă-ţi timp cinci,zece minute pentru a te odihni. Picioarele se vor relaxa, muşchii nu vor mai fi încordaţi, iar tu vei rezista pe tocuri de dimineaţă până seara!

Alege încălţăminte cu tocuri groase

Or face ele piciorul suplu şi sexy, însă tocurile cui sunt extrem de obositoare. Un adevărat chin să te cocoţi pe ele mai ales dacă mergi mult pe jos şi pe trotuare prost asfaltate. Gleznele tale vor simţi orice pietricică şi orice denivelare. Optează pentru încălţăminte cu toc înalt dar mai gros, deoarece îţi oferă o mult mai mare stabilitate faţă de tocurile foarte subţiri.

Cumpără branţuri

Dacă te dor tălpile, ar trebui să cumperi o pereche de branţuri. Acestea vor mai absorbi din şocurile pe care le primesc picioarele în timpul mersului şi, în acelaşi timp, vor umple spaţiile goale dintre talpa ta şi talpa interioară a încălţămintei. Branţurile ajută, de asemenea, piciorul să nu alunece în pantof.

Ce faci dacă aluneci pe anumite suprafețe

Sunt situaţii în care, odată ce ai încălţat pantofii sau sandalele, îţi dai seama că aluneci pe anumite suprafeţe lucioase precum gresie, marmură, ciment etc. Pentru a evita accidentele nedorite, recomandat este să pileşti uşor încălţămintea pe talpă. Pentru asta poţi folosi o pilă de dimensiuni mai mari sau şmirghel. Astfel, pantofii tăi vor avea aderenţă.

Evită încălţămintea cu vârful ascuţit

I-ai văzut în vitrină şi ţi se par fabuloşi? Gândeşte-te de două ori înainte de a-i cumpăra! Pantofii cu vârful ascuţit s-ar putea să-ţi creeze mari probleme atunci când îi vei încălţa. Forma lor îţi strânge degetele, iar acest lucru poate fi inconfortabil. Evită astfel de încălţăminte mai ales dacă ai laba piciorului mai lată.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns