Sfaturi ca să scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie

Sfaturi ca să scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie

În ultima vreme, ai observat că în bucătăria ta persistă un miros neplăcut pe care nu-l poţi îndepărta chiar dacă ţii mai mereu geamul deschis? Ar trebui să te pregăteşti pentru o curăţenie generală, având grijă să igienizezi produsele electrocasnice, chiuveta, perdelele dar şi locul în care ţii coşul de gunoi. Iată la ce trucuri să apelezi pentru a readuce aerul proaspăt şi curat la tine în bucătărie.

Igienizează coşul de gunoi

Gunoiul trebuie aruncat în fiecare zi, iar căldarea curăţată o dată pe săptămână cu mare atenţie. Spal-o sub jetul de apă şi foloseşte detergenţi dezinfectanţi. În acest fel, bacteriile care s-au format vor fi eliminate, iar tu vei scăpa de mirosul greu care ţi-a invadat bucătăria. Nu este suficient doar să arunci gunoiul pentru ca în încăpere să miroasă a proaspăt. Trebuie să ai grijă să dezinfectezi şi căldarea. Presară pe fundul acesteia, înainte de a aşeza punga de gunoi, bicarbonat de sodiu. Acesta va mai absorbi din mirosuri.

Cum cureţi produsele electrocasnice?

Mirosul neplăcut din bucătărie este cauzat şi de aparatura electrocasnică neigienizată corespunzător, precum frigiderul, maşina de spălat dar şi cuptorul cu microunde.

frigider miros urat

  • După ce ai îndepărtat mizeria grosieră de la suprafaţă precum resturile de mâncare şi petele, freacă interiorul frigiderului cu o soluţie din oţet de mere şi bicarbonat de sodiu. Apoi, şterge bine cu un prosop din hârtie şi pune pe un raft o lămâie tăiată pe jumătate.
  • După ce ai curăţat cuptorul cu microunde, lasă uşa acestuia deschisă pentru o jumătate de oră, iar apoi pune câteva felii de lămâie in interior. Setează aparatul la un ciclu de încălzire scurt (1-2 minute). Lămâia va degaja un miros prospăt şi plăcut.
  • femeiemasina de spalat
  • Pentru îndepărtarea mirosului neplăcut din maşina de spălat, adaugă în compartimentul pentru detergent lichid o soluţie din oţet şi bicarbonat de sodiu. Setează aparatul la un ciclu de splare scurt şi la o temperatură ridicată. Reziduurile depuse vor fi elimintate, iar mirosul va dispărea.
  • Atenţie la mirosurile care vin din zona ţevilor şi a conductelor de apă. Orice scurgere trebuie imediat remediată. În caz contrar, umezeala va deveni un mediu propice pentru formarea mucegaiului şi a igrasiei, iar mirosul din bucătărie va fi unul stătut şi greu de suportat. Repară, aşadar, robineţii care curg sau ţevile pe unde se prelinge apă.

Dezinfectează chiuveta

Ai crede că, în ceea ce priveşte chiuveta, aceasta nu trebuie dezinfectată deoarece în cuvă speli doar cu detergent şi, astfel, bacteriile şi microbii nu au ce couta acolo. Te înşeli! Detergentul de vase nu este atât de puternic încât să dezinfecteze perfect. Foloseşte produse din comerţ, special destinate igienizării chiuvetei dar şi altor obiecte sanitare. Şi mirosul care vine din zona scurgerii poate fi înlăturat dacă foloseşti o soluţie fierbinte din oţet şi apă.

otet de mere

Oţetul îndepărteză mirosul de peşte

Ai prăjit peşte şi nu ştii cum să scapi de mirosul neplăcut care persistă în bucătărie? Pune într-o cratiţă trei linguri cu oţet de mere peste care ai adăugat o cană cu apă. Lasă vasul pe foc şi aşteaptă ca soluţia să dea în clocot câteva minute. Oţetul este un acid, iar mirosul neplăcut este alcalin – deci va fi neutralizat, iar bucătăria ta va mirosi a curat şi proaspăt.

Înlocuieşte bureţii de vase şi prosoapele din material textil

Periodic, este recomandat să înlocuieşti buretele de bucătărie cu unul nou. Buretele acumulează în timp o mulţime de resturi alimentare care, din cauza mediului umed, putrezesc şi degajă un miros neplăcut. Nu mai punem la socoteală faptul că în buretele de bucătărie se regăsesc o mulţime de bacterii şi microbi care te pot îmbolnăvi. Nu în ultimul rând, este indicat să nu mai foloseşti prosoape din material textil, ci doar din hârtie. În nici un caz nu folosiprosopul cu care ştergi vasele (dacă faci aşa ceva) pentru a te şterge pe mâini sau la gură, în timp ce mănânci.

Spală perdeaua

Perdeaua din bucătărie trebuie spălată o dată pe lună deoarece materialul textil reţine mirosul neplăcut de mâncare. Pune perdeaua în maşina de spălat şi foloseşte detergent şi balsam de rufe.

COMENTARII

Lasă un răspuns