Așa întreții corect cizmele de tip UGG! 8 sfaturi pe care să...

Așa întreții corect cizmele de tip UGG! 8 sfaturi pe care să le urmezi

0 5695

Cizmele de tip UGG nu sunt pe placul tuturor femeilor, însă multe dintre noi suntem adevărate fane ai acestui model. Sunt comode, uşoare, haioase dar se întreţin destul de greu. Apa este duşmanul lor cel mai mare, iar dacă nu cunoşti regulile de întreţinere, rişti să rămâi fără ele. Iată la ce să fiia tentă pentru a prelungi cât mai mult viaţa cizmuliţelor tale!

1. Cumpără cizme tip UGG mai largi

Cizmele de tip UGG nu trebuie să-ţi vină fixe pe picior, dimpotrivă, trebuie să fie puţin largi pentru ca tu să poţi purta şosete mai groase. Multe modele de cizme de tip UGG nu sunt îmblănite, deci ar trebui să ai grijă să-ţi păstrezi picioarele calde. Şosetele din bumbac sau cele flauşate sunt ideale pentru zilele geroase de iarnă.

2. Verifică atent căptuşeala!

Dacă vrei să cumperi o pereche de cizme de tip UGG cu căptuşeală din puf sau blană artificială ai mare grijă ca aceste materiale să fie de calitate şi să nu se scămoşeze. Înainte de a achiziţiona produsul din magazin, încearcă să smulgi uşor din căptuşeală. Dacă puful se desprinde, evită că cumperi.

cizme ugg 1

3. Cizmele nu trebuie să-ţi fie prea mari

Cumpără cizme puţin mai largi dar care, în acelaşi timp, să nu-ţi fie foarte mari. E adevărat că nu-ţi vor sări din picior dar, în timpul mersului se vor forma cute profunde la baza degetelor, acolo unde materialul se pliază.

4. Atenţie la material!

Ne referim aici la zona din spatele labei piciorului, de deasupra călcâiului. Ai observat, probabil, fete care poartă cizme de tip UGG însă, în timpul mersului, materialul încălţămintei se pliază inestetic sub talpă şi este călcat în picioare. Atenţie! Caută produse a căror material şi căptuşeală să fie de calitate şi mai rigide în zona călcâiului.

5. Fereşte cizmele de umezeală!

Nu purta cizmele de tip UGG pe zăpadă, ploaie, când afară este umezeală sau noroi. Dacă talpa acestora intră des în contact cu apa, într-un timp relativ scurt se va dezlipi. Evident, materialul textil se va păta şi murdări, iar, în cele din urmă, se va deteriora, iar încălţările vor arăta vechi şi ponosite.

cizme ugg 2

6. Nu usca cizmele pe calorifer

După ce le-ai curăţat, mai ales dacă ai folosit apă, tendinţa este să pui cizmele la uscat pe calorifer. Te gândeşti, probabil, că materialul textil nu are cum să se deterioreze la căldură. Te înşeli! Acesta se usucă, îşi pierde din elasticitate, devine foarte dur, se crapă şi se decolorează. Mai mult, există riscul ca talpa, dacă intră în contact cu o sursă puternică de căldură, să se dezlipească.

7. Nu spăla cizmele în maşina de spălat

Cizmele de tip UGG trebuie ferite de apă, aşadar spălarea lor în maşina de spălat rufe nu este deloc indicată. Dacă s-au murdărit de noroi, lasă-le la uscat la temperatura camerei, iar apoi foloseşte o perie cu peri moi pentru îndepărtarea petelor de murdărie. Dacă vrei să le speli, foloseşte un burete umed. În nici un caz nu ţine cizmele sub jetul de apă.

8. Cum previi cutele şi pliurile

Cizmele se păstrează în cutia lor originală şi – un sfat de care ar trebui să ţii cont – trebuie să îndeşi în ele ghemotoace de hârtie pentru a le păstra forma. Evident, în acest fel nu vor apărea nici cutele şi pliurile.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns