Cum te ajută roșiile în tratamentul tenului cu probleme! 5 beneficii de...

Cum te ajută roșiile în tratamentul tenului cu probleme! 5 beneficii de care nu știai

0 1171

Știai că roșiile sunt un remediu extrem de eficient împotriva afecțiunilor tenului? Mai mult decât atât, te ajută să scapi de excesul de sebum, închide porii pielii, calmează arsurile solare și conferă look-ului tău strălucire și prospețime. Mimi îți spune care sunt cinci beneficii ale roșiilor de care, poate, nu știai! Ascult-o pe Mimi!

1. Închid porii pielii Porii deschisi acumulează reziduurile de peste zi cum ar fi praful, impuritățile, sebumul secretat de piele și noxele din aer. Astfel, pielea ta se va irita foarte tare și riști apariția acneei. Pentru închiderea porilor, prepară o mască din pulpă de roșie pe care să o pasezi și peste care să torni câteva picături de lămâie. Aplică masca pe față folosind un disc demachiant și masează prin mișcări circulare. Așteaptă ca masca să-și facă efectul timp de 5 minute, iar apoi clătește fața cu apă călduță.

2. Tratament împotriva acneei Acizii care se regăsesc în roșii te vor ajuta în lupta împotriva acneei. Trebuie să știi că foarte multe produse cosmetice împotriva acneei se bazează pe vitamina A, C și K , vitamine care se regăsesc în această legumă minune. Nu trebuie decât să tai o roșie pe jumătate și să masezi tenul, mai ales în zonele afectate de infecție. Pentru acneea severă, după ce ai masat fața cu o felie de roșie, aplică pulpă pasată și așteaptă ca aceasta să-și facă efectul timp de o oră. Apoi, clătește fața și folosește o cremă hidratantă. Repetă tratamentul de câte ori ai ocazia. beneficii rosii 3. Astringent pentru tenul gras Dacă tenul tău este gras, roșia te va ajuta să scapi de excesul de sebum. Stoarce o roșie și amestecă sucul acesteia cu suc de castravete. Aplică pe față folosind un disc demachiant, iar după 15 minute clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână și vei vedea diferența!

4. Ajută la calmarea arsurilor solare Ai stat prea mult la soare și acum suferi de durere și usturimi ale pielii? Pasează pulpa unei roșii, amestec-o cu iaurt simplu și aplică această mască în zonele afectate: față, gât, spate, picioare sau mâini.  Clătește pielea după 20 de minute cu apă călduță, iar iritațiile, roșeața și disconfortul vor dispărea.

5. Conferă strălucire pielii Amestecă pulpă de roșie bine pasată cu o linguriță de miere de albine și aplică masca pe față. Așteaptă 15 minute, iar apoi clătește cu apă rece. Repetă tratamentul de cel puțin două ori pe săptămână.

COMENTARII

Lasă un răspuns