Uite cum tratezi pungile de sub ochi! Sfaturi de la specialiştii în...

Uite cum tratezi pungile de sub ochi! Sfaturi de la specialiştii în cosmetică şi dermatologie

Pungile de sub ochi, pleoapele umflate şi ceracănele cu care te trezeşti dimineața pot deveni o mare problemă dacă nu ştii ce măsuri să iei. Specialiştii în cosmetică facială şi dermatologie ne dau câteva sfaturi de care ar fi bine să ţinem cont pentru a ameliora aceste efecte nedorite dar şi pentru a preîntâmpina apariţia lor pe viitor.

Pentru că pleoapele umflate, pungile de sub ochi şi cearcănele ne schimbă total înfăţişarea şi ne fac să părem extrem de obosite, trebuie să avem mare grijă la cum ne întreţinem corect pielea de sub ochi. Se ştie că această zonă a feţei este extrem de sensibilă şi delicată, iar pielea, pentru că este foarte fină, este şi foarte afectată de factorii de mediu, chimicalele din produsele de machiaj dar mai ales de retenția de apă din organism.

Diminuează cantitatea de sare pe care o consumi – În primul rând, spun specialiştii în dermatologie şi cosmetică facială, ar trebuie să eliminăm cantitatea de sare pe care o consumăm zilnic. Aşadar, mai ales seara, înainte de culcare, ar trebui să nu consumăm alimente sărate. Asta pentru că sarea duce la retenția de apă.

Foloseşte produse cosmetice de îngrijire pe bază de ser – În al doilea rând, trebuie să fim foarte atente şi la produsele de îngrijire a tenului pe care le folosim frecvent. Află că există o mare diferenţă între cremele pentru îngrijirea pielii de sub ochi, gelurile şi produsele pe bază de ser – asta din punctul de vedere al ingredientelor pe care le conţin. Astfel, cremele sunt produse care nu sunt în totalitate absorbite de piele, iar gelurile conţin o mare cantitate de apă – ingredient care nu este deloc indicat dacă ai astfel de probleme. Cele mai recomandate produse, spun specialiştii, sunt cele bazate pe ser – sunt light, bine acceptate, se absorb în totalitate şi penetrează pielea în profunzime. Pungile de sub ochi apar şi odată cu înaintarea în vârstă: grăsimea de sub ochi nu mai este susţinută corespunzător de piele şi muşchii faciali şi se lasă. Deci, pentru a preîntâmpina astfel de probleme, ar trebui să investeşti într-un produs cosmetic sub formă de ser, care să menţină hidratarea şi să ajute la îmbunătăţirea producţiei de colagen.

Young woman sleeping

Respectă un program sănătos de somn – Crezi că pungile de sub ochi apar pentru că te trezeşti dimineaţa devreme şi foarte obosită? Află că ora matinală la care îţi începi ziua nu are mereu o legătură directă. Există momente în care, chiar dacă te vei trezi mai târziu, aşa cum o faci, de exemplu, în weekend, pungile de sub ochi nu vor dispărea. Dimpotrivă. De multe ori, s-a observat faptul că acestea devin cu atât mai proeminente cu cât ne trezim mai târziu dimineaţa. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să dormim mai puţin decât este recomandat. Aşa că, încearcă să nu depăşeşti 8 ore de somn, dar nici să dormi mai puţin.

femeie cearcane pungi ochi

Masează zona din jurul ochilor – Un alt remediu care putea funcţiona pentru reducerea pungilor de sub ochi este masajul. Deci, masează zonele cu degetele folosind o mişcare numai în jos, spre nas. Acest masaj trebuie efectuat în fiecare dimineaţă când te trezeşti. În acest fel, se vor curăţa sinusurile şi se vor drena fluidele. Masajul se poate face și folosind partea curbată a unei lingurițe pe care ai introdus-o, înainte cu 10 minute, în frigider.

Adoptă o poziţie corectă de somn – Când dormi, încearcă să foloseşti o pernă care să-ţi ridice uşor capul. Această poziţie va preveni acumularea de fluide în jurul ochilor. De asemenea, încearcă să nu dormi cu faţa în jos. Nu este indicat.

femeie care mananca spanac

Consumă legume cu frunze verzi – Studiile au demonstrat faptul că legumele cu frunze verzi aduc o mulţime de beneficii pielii. Specialiştii recomandă o dietă bazată pe spanac, varză dar şi multe fructe proaspete. Vitamina K dar şi antioxidanţii care se regăsesc în legume şi fructe vor contribui la diminuarea pungilor de sub ochi. La fel şi o hidratare corectă a organismului. Bea zilnic câte 8 pahare cu apă pentru a elimina toxinele din corp şi a ajuta la eliminarea fluidelor.

Lasă-te de fumat – Se pare că ţigările sunt printre principalele vinovate atunci când vine vorba despre afecţiuni ale tenului. Ţigările afectează producerea de elastină şi colangen şi, mai mult, afectează vasele de sânge din jurul ochilor.

Fereşte-te de factorii alergeni – Pleoapele umflate şi pungile de sub ochi pot apărea şi din cauza unor alergii de care suferi. Poate fi vorba despre alergii la anumite ingrediente din produsele cosmetice pe care le foloseşti, alergii la praf, polen, puf, etc.

 

Cum tratezi naturist pungile de sub ochi?

Mască cu pătrunjel și iaurt sau miere

Pătrunjelul este foarte bogat în vitamina C şi are un mare efect asupra tenului cu probleme. Elementele active pe care le conţine ajută pielea să devină mai elastică, mai fină şi catifelată. De asemenea, pătrunjelul reduce vizibil cearcănele dar şi alte pete închise la culoare care ţi-au apărut pe faţă. Amestecă mai multe frunze de pătrunjel tocat cu puţină miere sau iaurt şi aplică masca pe faţă, insistând în jurul ochilor, pentru 10-15 minute.

masca castravete

Felii de cartofi sau castravete

Dimineaţa aplică pe pleoape felii de cartofi sau castraveţi şi aşteaptă să-şi facă efectul pentru 10-15 minute. Aceste legume sunt recunoscute pentru faptul că reduc pungile de sub ochi şi estompează cearcănele.

Comprese cu apă rece

Apa rece stimulează circulaţia sângelui mai ales în zona din jurul ochilor. Dimineaţa, când te speli pe faţă, fa-o cu apă rece. Sau, aplică pe pleoape două cuburi de gheaţă învelite în tifon.

Comprese cu ceai verde sau negru

Un alt remediu pe care ai putea să-l încerci este să aplici pe pleoape două punguţe de ceai negru sau verde pe care le-ai scufundat, înainte, în apă rece. Lasă-le să acţioneze pentru 15 minute şi vei vedea apoi diferenţa.

COMENTARII

Lasă un răspuns