Uite de ce ar trebui să bem apă plată cu lămâie!

Uite de ce ar trebui să bem apă plată cu lămâie!

Sucul de lămâie este cunoscut datorită efectelor sale benefice asupra organismului, însă, trebuie să recunoaștem, îl consumăm mai rar și în cantități extrem de mici. Iar asta, din cauza gustului său foarte acid. Însă, te poți bucura de propritațile sale curative combindându-l cu apă plată. Uite 5 motive pentru ar trebui să bei limonadă!

 

Întărește sistemul imunitar

Lămâia, foarte bogată în antioxidanți și vitamina C, este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sistemului imunitar, reducând, totodată, riscul apariției afecțiunilor respiratorii. Acidul ascorbic sau vitamina C are efecte antiinflamatorii și este folosit, pe lângă medicamente, ca supliment în tratarea astmului. Lămâile conțin elemente denumite saponine, care au proprietăți antiinflamatorii și apără organismul de gripă și răceală. Nu în ultimul rând, vitamina C ajută la absorbția fierului în organism, fierul jucând un rol foarte important în dezvoltarea imunității.

Ajută digestia

Lămâia este un adevărat digestiv, iar asta datorită unor elemente pe care le conține: flavonoidele. Odată ajuns în stomac, sucul de lămâie va ajuta la digerarea mai bine și mai repede a alimentelor. Mai mult, te va feri de ulcer, luptând împotriva bacteriei Helicobacter pylori.  Sucul de lămâie îți va detoxifia ficatul și va stimula funcția hepatică.

Îți dă energie

Sucul de lămâie îți va da energie, vei avea o stare de spirit bună, te vei simți plină de viață. Se știe că lămâia este un remediu bun împotriva stărilor depresive și anxioase, având un efect calmant asupra sistemului nervos.

Ajută la detoxifierea pielii

Vitamina C și antioxidanții pe care îi conține lămâia luptă împotriva radicalilor liberi care îți afectează pielea. Radicalii liberi se fac vinovați de îmbătrânirea prematură a tenului și apariția ridurilor. Lămâia te va ajuta să ai o piele sănătoasă și un ten tânăr și strălucitor. Sucul de lămâie poate fi folosit și ca tratament împotriva petelor apărute pe piele lăsate de acnee sau razele UV. Lămâia ajută organismul în procesul său de detoxifiere eliminând cu succes toxinele din sânge.

 

Lămâia te hidratează

Dacă vei începe ziua cu un pahar de apă plată cu lămâie, organismul tău va fi ajutat să elimine toxinele acumulate peste noapte în sistemul digestiv și să se hidrateze cât pentru întreaga zi.

Grăbește însănătoșirea

Vitamina C ajută organismul în procesul de însănătoșire, mai ales dacă ai probleme în ceea ce privește sistemul osos. Având efecte antiinflamatorii, acidul ascorbic este un aliat de nădejde atunci când pastilele parcă nu-și mai fac efectul.

COMENTARII

Lasă un răspuns