Uite de ce ar trebui să consumi ouă în fiecare dimineață!

Uite de ce ar trebui să consumi ouă în fiecare dimineață!

0 1066

Sunt delicioase, ieftine, te mențin sătulă și conțin o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți. Nu favorizează apariția afecțiunilor cardiace, așa cum ai auzit, pentru că ouăle sunt bogate în grăsimi bune. Mimi îți spune și alte motive pentru care ar trebui să consumi ouă în fiecare dimineață la micul dejun. Ascult-o pe Mimi!

 

Ouăle sunt extrem de bogate din punct de vedere nutrițional, fiind numite, pe bună dreptate, multivitaminele naturii. Cu toate acestea, consumul de ouă a fost un subiect controversat din cauza faptului că acestea conțin o cantitate foarte mare de colesterol care, la rândul său, poate declanșa afecțiuni ale inimii. Însă, adevărul este că ouăle nu cresc nivelulde colesterol „rău” din sânge, ci cresc „colesterolul „bun”. În ciuda acestei proaste reputații, studiile științifice au demonstrat faptul că ouăle nu pot fi asociate cu  declanșarea afecțiunilor cardiace. Dimpotrivă, sunt hrana ideală, fiind extrem de bogate în grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți unici care protejează vederea. De asemenea, sunt o excelentă sursă de Cholină, un nutrient esențial pentru sănătatea creierului și a întregului sistem nervos. Mai mult, deși conțin grăsimi, ouăle ajută la scăderea în greutate. Consumate zilnic, la micul dejun, ele te pot scăpa de kilogramele în plus mult mai eficient decât multe alte alimente.

De ce să mănânci ouă dimineața?

– Ouăle mențin senzația de saturație mai mult decât un bol cu cereale. Proteinele și grăsimile pe care le conțin îți mențin un nivel crescut al energiei pe care o consumi apoi peste zi. Astfel, ele reduc nevoia de a ronțăi ceva până la prânz. Ouale te ajută să scapi și de kilogramele în plus. Simțindu-te sătulă, nu vei mai consuma și alte alimente.

– Sunt o excelentă sursă de proteine, conținând aminoacizi esențiali de care organismul nostru are nevoie atunci când urmăm o dietă.

– Cholina care se regăsește în ouă stimulează dezvoltarea creierului, ajută memoria.

– Ouăle conțin doi antioxidanți care îți protejează ochii de efectul nociv al razelor ultraviolete. De asemenea, consumul de ouă scade riscul apariției cataractei.

COMENTARII

Lasă un răspuns