Uite de ce boli suferi în funcţie de culoarea naturală şi aspectul...

Uite de ce boli suferi în funcţie de culoarea naturală şi aspectul unghiilor tale

De multe ori, nu trebuie să mergi la medic pentru a-ţi da seama de ce afecţiuni suferi. Este suficient să-ţi priveşti cu atenţie unghiile, deoarece ele îţi indică boli care s-au instalat deja sau vor apărea în viitorul apropiat. Iată ce probleme de sănătate pot fi citite în funcţie de aspectul unghiilor.

Dacă unghiile au o formă curbată spre interior, sunt concave, sub formă de lingură, acesta poate fi semnul unei afecţiuni cardiace, a unei cantităţi prea mari de fier în organism sau, dimpotrivă, a unei carenţe de fier.

Unghiile verzi sunt semnul unei infecţii bacteriene.

Liniile roşii şi albe care apar pe unghii pot fi semnul unor probleme cardiace.

Dacă ai unghiile într-o nuanţă bleu sau chiar albastră, este posibil ca sângele din organismul tău să nu fie suficient de bine oxigenat.

femeie unghii

Dacă ai unghiile terne, îţi lipsesc vitaminele din organism.

Petele de culoare brună care apar pe unghii sunt un semn al îmbătrânirii.

Unghiile albe pot fi semnul unor afecţiuni de ficat.

Dacă unghiile prezintă zgârieturi fine, este posibil să suferi de psoriazis sau de o afecţiune care cauzează căderea părului.

Unghiile fisurate sau care se fisurează frecvent sunt un semn al carenţei de proteine, acid folic şi vitamina C.

Observi pete de culoare albă la rădăcina unghiilor? Află că, în urma studiilor efectuate, 10% dintre cazurile de psoriazis prezintă acest simptom.

manichiura_pedichiura_unghii

Unghii uscate? Este posibil să suferi de anumite afecţiuni pulmonare. De asemenea, unghiile uscate şi crăpate pot indica o afecţiune a glandei tiroide. Nu în ultimul rând, acest aspect al unghiilor poate indica o circulaţie sangvină proastă.

Dacă te regăseşti într-unul dintre exemplele de mai sus, este recomandat să mergi la medic pentru a face câteva analize. Este foarte posibil să fii sănătoasă tun, dar dacă există, totuşi, cel mai mic risc..de ce să ţi-l asumi?

COMENTARII

Lasă un răspuns