Uite unde se ascund insectele la tine in casa!

Uite unde se ascund insectele la tine in casa!

Vara este sezonul în care locuinţa noastră poate fi invadată de insecte. Însă, cei mai  nedoriţi colocatari sunt furnicile şi gândacii. Aceste insecte işi fac cuib, de obicei, în bucătărie şi baie însă ne putem trezi cu ele chiar şi în casă, în cazul în care nu luăm măsuri la timp. Mimi îţi spune  care sunt locurile unde se pot ascunde insectele şi cum pot fi acestea combătute. Ascult-o pe Mimi!

 

Insectele pătrund în casă prin zona ţevilor de scurgere a apei

Gândacii îţi pot invada bucătăria venind de la subsolul blocului sau de la vecini. Au un simt olfactiv foarte puternic şi se pot infiltra în casă prin absolut orice orificiu. Ţevile de scurgere sunt un loc ideal, mai ales că acestea sunt ascunse în masca de la chiuvetă, unde, de cele mai multe ori, păstrăm coşul de gunoi.

 

 

Ce trebuie sa facem: Aruncaţi zilnic coşul de gunoi şi clăţiţi cu apă şi detergent căldarea. Acoperiţi cu ipsos sau silicon orificiile din perete, de pe lângă ţevi.

 

 

 

Atenţie la mizeria din spatele aragazului

Uleiul de pe aragaz şi depozitele de grăsime din jurul aragazului reprezintă un adevărat festin pentru insecte. În plus, sunt puţine şanse ca gândacii să fie „deranjaţi” atunci când îşi fac cuib în spatele aragazului, pentru că nu prea se umblă în acea zonă. Există foarte multe situaţii în care gândacii de bucătărie invadează cuptorul. Atenţie mare când găteşti!

 

Ce trebuie sa facem: Curăţenie exemplară! Curăţă cuptorul după ficare folosire, adună resturile de mâncare rămase sau lipite în interior. Cel puţin o dată pe lună, spală sub aragaz. Nu uita nici de pereţii din spatele acestuia!

 

 

 

Curăţă sub frigider

Gândacii caută locuri călduţe şi ferite de lumină. Unul din locurile lor preferate este motorul frigiderului.

 

 

Ce trebuie sa facem: Spală sub frigider şi pereţii din spatele acestuia. Fii atent la garnitura de cauciuc ce asigură închiderea etanş a uşii aparatului tău frigorific.

 

 

 

Grijă mare la rafturile din dulapuri

Pe rafturile dulapurilor din bucătărie se depun resturi de zahăr, griş, făină, orez care reprezintă o sursă de hrană continuă pentru insecte, atât gândaci cât şi furnici. În plus, în spatele rafturilor există spaţii mari în care insectele îşi pot depune ouăle.

 

Ce trebuie sa facem: nu acoperi rafturile cu hârtie, în ideea că aşa vei păstra mai bine curăţenia. Închide etnaş recipientele în care ţii produsele alimentare şi nu aglomera inutil dulapul cu tot felul de obiecte.

 

 

 

Insectele se ascund în toaster

Dacă ai probleme cu furnicile şi gândacii trebuie să ştii că unul din locurile în care se pot ascunde este aparatul de prăjit pâine sau de făcut senvişuri. În interior găsesc firmituri de pâine şi resturi de alimente.

 

 

Ce trebuie sa facem: Curăţă de firmituri aparatele de fiecare dată după ce le-ai folosit.

 

 

 

Astupă crăpăturile şi orificiile din pereţi

Insectele îşi pot face cuib chiar şi în crăpăturile din pereţi. Ascunde de lumina zilei, ele invadează bucătăria noaptea, în căutare de hrană.

 

 

Ce trebuie sa facem: astupă cu ipsos orice fisură sau crăpătură pe care o observi în perete, nu înainte de a da cu spray împotriva insectelor în locul cu pricina.

 

 

 

Atenţie la tocurile geamurilor şi uşilor

În tocul de la geamuri şi uşi se ascund atât gândaci de bucătărie cât şi furnici. Este foarte greu să le depistezi cuibul, dar poţi avea în vedere soluţii pentru îndepărtarea lor.

 

 

Ce trebuie sa facem: foloseşte produse împotriva insectelor în toate zonele afectate, păstrând curăţenie lună în întreaga bucătărie. În cazuri extreme, poţi înlocui cu totul uşile şi geamurile, schimbând astfel şi tocurile.

 

 

Insectele pătrund în aparatul de radio

Nu-ţi vine să crezi, nu-i aşa? Află că aparatele de radio, casetofoanele, televizorul pe care îl ţii în bucătărie dar şi ceasul de pe perete pot fi locurile ideale pentru insecte. Motivul? Ţinute în priză, aceste aparate sunt mereu călduţe. Insectele pătrund în interiorul aparaturii şi prin cele mai mici orificii.

 

 

Ce trebuie sa facem: Cine se pricepe, poate desface radioul sau capacul din spatele ceasului pentru a le curăţa. Dacă nu, apelează la un electrician care să te ajute să rezolvi problema.

 

 

 

Furnici în fisurile dintre plăcile de faianţă şi gresie

Furnicile sunt o adevărată pacoste, mai ales când îşi fac cuib în spatele plăcilor de gresie sau faianţă.

 

 

Ce trebuie sa facem: dacă nu le poţi distruge cuibul cu spray împotriva insectelor, atunci plăcile respective trebuie scoase, mai ales că, odată fisurate, s-au şi umflat.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns