12 lucruri pe care trebuie să le învățăm de la oamenii fericiți!

12 lucruri pe care trebuie să le învățăm de la oamenii fericiți!

0 2498

Îți dorești să fii o femeie fericită? Atunci, ar trebui să înveți să priveșți altfel viața, ar trebui să-ți schimbi modul de a gândi și judeca oamenii. O persoană fericită are o rețetă după care se ghidează, reguli pe care le respectă, principii și valori de la care nu abdică. Mimi îți spune 12 lucruri pe care le fac oamenii fericiți. Ascult-o pe Mimi!

1. Oamenii fericiți nu gândesc negativist

Aproape toți oamenii fericiți se gândesc la lucruri pozitive. Bine, există o diferență între a gândi pozitiv și a nega lucrurile rele care mai apar în viața ta. Nu înseamnă că dacă ți se întâmplă vreun necaz trebuie să dai impresia că nu te interesează sau afectează. Dacă vrei să fii o persoană fericită, încearcă să vezi mereu partea plină a paharului.

2. Oamenii fericiți nu trăiesc în trecut

Dar asta nu înseamnă că nu și-l asumă. Însă, reușesc să îl depășească, cu bune sau rele și să trăiască în prezent. Oamenii fericiți au reușit să facă pace cu trecutul lor tumultos, au înțeles că nu mai pot schimba nimic din ce a fost și își concentrează toate energiile către ce este și ce va fi de acum încolo.

3. Oamenii fericiți știu cum să-i protejeze pe cei din jur

Aceste persoane nu vor face celor din jur nimic din ceea ce urăsc să li se facă lor de către alții. Este o regulă foarte importantă pe care o respectă cu strictețe.  Dacă îi tartezi pe cei din jur cu respect, cu iubire, tandrețe și grijă atunci vei primi în schimb aceleași lucruri. O regulă de aur spune să nu-i tratezi pe cei din jur în funcție de răutatea din ei, ci în funcție de bunătatea pe care o observi la ei.

4. Persoanele fericite nu bârfesc

Iar asta pentru că sunt oameni care nu au timp de așa ceva, ei se concentrează pe propria lor viață. Ce poate aduce bun în existența lor bârfa? Nimic! Ei nu au timp să discute despre problemele altora pentru că lor se întâmplă atât de multe lucruri minunate încât nici nu se gândesc la a scotoci prin viața altora.

5. Apreciază lucrurile simple

Oamenii fericiți trăiesc din plin clipa și apreciază lucruri foarte simple. Se bucură din orice și aproape în orice găsesc o mică bucurie.

6. Nu încearcă să-și impună părerile în fața altora

Persoanele fericite nu simt nevoia să se impună în fața celor din jur. Dacă au o anumită opinie o spun dar fără să își dorească neapărat să și convingă. Ei spun ce cred și trec mai departe. Nu au orgolii mărunte.

7. Oamenii fericiți nu sunt materialiști

Fiecare dintre noi ne dorim o casă, o mașină, vacanțe scumpe și un trai cât mai bun. Oamenii fericiți nu au nevoie de toate acestea pentru a-și trăi viața mulțumiți. Ei nu râvnesc bani sau putere, ci se bucură de simplitatea vieții.

8. Oamenii fericiți iartă

Nu-și otrăvesc sufletul încercând să se răzbune, nu sunt chinuiți de ură, gelozie sau minciună. Ei iartă pentru a putea merge mai departe, liniștitți prin viață.

9. Nu încearcă să-i schimbe pe cei din jur

Un om fericit te va lua așa cum ești, cu bune și cu rele pentru că el a ajuns la acel nivel la care poate fi tolerant și îngăduitor cu semenii săi. Ei te vor iubi pentru ceea ce ești tu și nu pentru ceea ce poți deveni, schimbându-te.

10. Nu se folosesc de bani pentru a avea succes

Succesul nu înseamnă să stai pe un morman de bani și să te lauzi celor din jur cu ei. Succesul înseamnă să fii mulțumit de ceea ce ai realizat în viață. Ai o familie iubitoare, copii reușiți, un job pe care îl adori, ai timp pentru propriile tale plăceri și hobby-uri.

11. Nu încearcă să pară altfel decât sunt în realitate

Ei nu poartă măști cu care să se afișeze în public. Oamenii fericiți sunt ei înșiși, nu încearcă să mascheze aparențele. Nu găsesc nici un motiv să facă așa ceva. Oamenii fericiți îți vor arăta întodeauna cine sunt cu adevărat.

12. Se concentrează pe ceea ce este posibil

Nu rânvesc la lucruri pe care nu le pot avea, se bucură de ceea ce au și luptă pentru a câștiga ceea ce se poate. Ei își cunosc limitele, știu de ce sunt în stare și de ce nu. Nu se chinuie dorindu-și lucruri pe care nu le pot atinge niciodată.

 

E simplu să-ți găsești fericirea! Fii fericită!

COMENTARII

Lasă un răspuns