Un mit demontat: sexul nu slăbeşte!

Un mit demontat: sexul nu slăbeşte!

0 3117

Dacă te-ai gândit ca sexul te va ajuta să slăbeşti şi să-ţi menţii silueta, află că te înşeli amarnic!  Numărul de calorii pe care le ardem în timpul unei partide de sex este atât de mic încât nici nu contează! Cel puţin aşa spun specialiştii de la Universitatea din Alabama care au efcetuat un studiu în acest sens. Concluzia? Nu consumăm decât 21 de calorii! Mimi a aflat toate noutăţile! Ascult-o pe Mimi!

 

În urma unui studiu efectuat de David Allison, un cercetător de la University of Alabama s-a demosntrat că o persoană arde doar 21 de calorii când face sex, contrar miturilor potrivit cărora s-ar pierde şi până la 300 de calorii. Potrivit Daily Mail, zvonul că partidele de sex ajută la slăbit nu a făcut decât să alimenteze criza obezităţii. Noul stiudiu arată că oamenii nu ar trebui să folosească sexul drept o suză pentru a nu mereg la sală şi a practica un sport. Concluziile la care au ajuns cercetătorii au fost că o partidă de sex durează, în medie, 6 minute iar energia depusă consumă în jurul a 20, 21 de calorii. Acest consum este echivalent cu consumul rezultat în urma mersului pe jos tot pentru 6 minute. Astfel, o partidă de sex este, în termeni de energie consumată, un echivalent al unei plimbări în ritm mai rapid.

În cadrul aceluiaşi studiu, Allison a descoperit că orele de educaţie fizică din şcoli nu sunt suficiente şi nici indeajuns de intense pentru a aduce o schimbare în stilul de viaţă al tinerilor. De asemenea,a cest sudiu doboară mitul potrivit căruia oamenii care sar peste micul dejun au o tendinţă de îngrăşare. De fapt, totul ţine de metabolismul fiecăruia dintre noi şi de cum este obişnuit, în timp organismul.

COMENTARII

Lasă un răspuns