Uscătorul de rufe. 3 avantaje și dezavantaje

Uscătorul de rufe. 3 avantaje și dezavantaje

uscătorul de rufe

Dacă cu toții avem mașină de spălat, uscătorul de rufe nu este chiar pe placul tuturor. Mulți îl consideră un aparat electrocasnic inutil. Depinde însă. Iată câteva avantaje și dezavantaje pe care ar trebui să le cunoști înainte de a lua decizia să cumperi sau, dimpotrivă, să refuzi un astfel de dispozitiv.

Uscătorul de rufe. Avantaje

  • Temperatura ridicată la care sunt uscate rufele omoară acarienii dar și eventualele bacterii. Prin urmare, uscătorul de rufe este recomandat familiilor cu copii mici dar și persoanelor care suferă de alergii. Și nu numai. Acest aparat electrocasnic igienizează perfect hainele, prosoapele, lenjeria de pat. 
  • Hainele miros mult mai frumos după ce au fost uscate într-un uscător de rufe. Mai frumos decât cele uscate în aer liber. Motivul? Puse pe sârmă, la soare, rufele împrumută din mirosul mediului: noxe, praf, fum, arome de grătar sau țeava de eșapament. Aata, dacă stai la bloc. Dacă le usuci afară în curte s-ar putea să ai o șansă să te bucuri de un miros proaspăt. Dar nu e obligatoriu. Nu mai punem la socoteală faptul că dacă în aer există umiditate, rufele se vor usca greu și vor prinde un miros stătut și îmbâcsit. 
  • Dacă locuiești într-un apartament fără balcon și nu ai un uscător de rufe, vei fi nevoit să-ți întinzi hainele prin casă. Acestea se vor usca foarte greu și vor mirosi îmbâcsit. Ori, mai rău, vor împrumuta din mirosul din locuință: fum de țigară, miros de mâncare, de prăjeli etc. 

Uscatorul de rufe. Dezavantaje

  • Consumă energie. Într-adevăr, vorbim despre un aparat electrocasnic în plus, care va consuma o cantitate de energie în plus. Iar asta se va vedea în factura la lumină și, implicit, în buzunarul tău. Însă, pentru a diminua costurile, recomandat este să alegi un model din clasă energetică superioară. Și, nu în ultimul rând, să folosești aparatul atunci când chiar este nevoie de el. 
  • Ocupă spațiu. Evident că un uscător de rufe va ocua ceva spațiu în încăpere. Trebuie să te decizi dacă merită sau nu sacrificiul. Dacă nu te poți decide la ce anume să renunți – la uscător sau la o cameră mai mare – poți opta pentru o mașină de spălat cu uscător încorporat. 
  • Ar putea deteriora rufele. Este adevărat că, dacă nu este folosit corect, uscătorul de rufe ar putea deteriora țesăturile. Motiv pentru care înainte de a-l pune în funcțiune trebuie să verifici eticheta hainelor. Unele nu au voie să fie uscate la temperaturi ridicate. De exemplu, hainele delicate. În  schimb, prosoapele de baie sau de bucătărie, lenjeria de pat, păturile, pilotele sau cuverturile, anumite textile grele și voluminoase pot fi uscate fără grija că le vei distruge.

Indiferent că îți cumperi un uscător beko sau un uscător bosh, un model de dimensiuni mai mari sau mai mici, indiferent de preț și de caracteristici – acest aparat electrocasnic este de luat în calcul dacă îți dorești o casă utilată și o viață puțin mai ușoară.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns