Vacanta in natura? Cumpara cortul potrivit!

Vacanta in natura? Cumpara cortul potrivit!

0 1299

A venit vara, ne asteapta vacanta! Daca esti pasionat de natura si drumetii, ai putea incerca varianta mai ieftina a unui concediu cu cazare..la cort. Insa, inainte de a-a achizitiona trebuie sa fii foarte atent la cateva aspecte esentiale. Pentru a nu da banii degeaba pe un produs care nu-ti este folositor. Mimi s-a interesat pentru tine si iti spune cum sa alegi cortul potrivit pentru tine si familia ta. Ascult-o pe Mimi!

 

Un cort de două sau mai multe persoane?

Mărimea cortului trebuie aleasă în funcţie de numărul celor cu care vei merge în excursie. Dacă familia ta este numeroasă, este indicat să cumperi un cort spaţios. Corturile sunt clasificate în funcţie de numărul locurilor de dormit. Astfel, există corturi de 1-4 persoane şi corturi pentru familii.

Pleci la munte …

Zona în care pleci de obicei în concediu este esenţială în achiziţionarea cortului. Dacă pleci la munte, atunci materialul din care este confecţionat cortul trebuie să fie mai gros, să fie bine izolat termic, să aibă două folii din naylon rezistente la ploaie, vânt şi frig. Un cort de munte trebuie să fie cât mai scund, sub formă de iglu pentru cât mai multă stabilitate.

…sau la mare?

Dacă pleci la mare şi campezi în camping, atunci cortul poate fi fabricat dintr-o folie mai subţire.  Motivul? Cortul este ferit de vânt puternic, şiroaie de apă sau ploi abundente. De asemenea, sunt de preferat corturile mai înalte, mai spaţioase şi mai confortabile. Dacă zona în care aşezi cortul nu este umbrită, fii atent la sisemul de ventilaţie. Când este foarte cald afară, aerisirea este foarte importantă.

Beţe din fibră de sticlă sau duraluminiu?

Beţele unui cort sunt fabricate din fibră de sticlă sau duraluminiu. Avantajul beţelor din fibră de sticlă este acela că sunt uşoare şi mai ieftine. Avantajul beţelor din duraluminiu este acela că sunt uşoare, mai rezistente şi au o durată de viaţă mai mare. Un cort cu beţe din duraluminiu va fi ancorat mai bine şi va rezista şi celui mai capricios anotimp.

Cât de greu trebuie să fie cortul?

Greutatea unui cort depinde de dimensiuni, de numărul de locuri, de materialele folosite şi de tipul beţelor. Nailonul este mai uşor decât poliesterul, iar beţele din fibră de sticlă sunt mai uşoare decât beţele din duraluminiu. Un cort de 2 kg este un cort uşor. În schimb, un cort care cântăreşte 4-4,5 kg este un cort greu de transportat. Un cort trebuie să fie cât mai uşor, pentru că este cărat în spate, trebuie să fie fabricat din material rezistent şi neapărat impermeabil, potrivit ca mărime şi rezistent în condiţii meteo extreme: foarte frig sau foarte cald. Mărimea cortului, materialul din care este fabricat dar şi greutatea lui sunt primele lucruri pe care trebuie să le iei în calcul.

Când cumperi mai fii atent la:

Greutate: în cazul corturilor de maim ulte persoane, greutatea cortului nu trebuie să fie maim are de 2/kg de persoană.

Model: unele corturi se pot ridica şi fără a le fixa în cuie, astfel acestea pot fi mutate cu uşurinţă. Dar, la un vânt mai puternic pot fi doborâte. Este recomandat să fixezi foarte buin ecortul.

Aerisire: este foarte importantă dacă foloseşti cortul vara în zone însorite, fără pic de umbră

Formă: cortul iglu are o stabilitate foarte mare şi un interior încăpător

Accesorii: cortul trebuie dotat cu buzunare interioare, cusături lipite, plasă la intrare.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns