Vacanță pe timp de pandemie. Cum te protejezi de Covid

Vacanță pe timp de pandemie. Cum te protejezi de Covid

0 1932
Vacanță pe timp de pandemie la mare
Anul acesta, vacanța va fi diferită față de cum ne-am petrecut-o până acum

O vacanță pe timp de pandemie ne obligă să respectăm anumite reguli pentru a ne proteja de infectarea cu coronavirus. Însă există și alte măsuri de protecție pe care ni le putem lua noi înșine, fără a fi în vreun fel obligați de autorități. Iată câteva idei!

Vacanță pe timp de pandemie. Folosește mașina personală

Indiferent de mașina pe care o ai, un bmw, un logan, un trabant, un audi sau o Dacia 1310, anul acesta ar trebui să te gândești foarte serios să pleci la drum lung cu ea. Nu contează că e veche sau prea nouă, că nu e performantă sau dotată cu ultima tehnologie..mașina din garaj ar putea să-ți protejeze sănătatea cum nici nu te gândești. Să călătorețti în străinătate cu trenul sau avionul, cu autocarul sau microbuzul este un risc enorm pe care ți-l asumi. Așa că scoate mașina din garaj sau din parcare, du-o la un service, repară tot ce este de reparat, schimbă piesele care sunt uzate, fă-i o revizie generală și bazează-te pe ea când pleci în vacanță.

Optează pentru o cazare într-un apartament

Deși pare foarte tentant, să te cazezi la un hotel sau o pensiune poate fi periculos. Hotelierii și-au luat toate măsurile de precauție pentru prevenirea răppândirii coronavirusului, însă chiar și așa, parcă tot nu este o variantă 100% sigură. Fie că pleci în vacanță în România, fie în străinătate, alege o cazare într-un apartament pe care să nu-l împarți cu nimeni, care să fie numai al vostru. Pe lângă confort, mai beneficiezi și de siguranță. În acest fel nu vei fi nevoit să intri în contct cu persoane străine așa cum se întâmplă la hotel. Veți avea spațiul vostru intim și vă veți simți protejați.

Mergi cu cortul la munte sau la mare

Dacă ești o fire boemă ți iubești natura, poți pleca în vacanță cu cortul. Recomandat este să alegi o destinație de la noi din țară, fie undeva la mare, fie o zonă de munte. În campinguri ai parte de tot confortul pe care ți-l poate oferi o astfel de variantă „wild”: apă, electricitate, grupuri sanitare, chiar și o zonă unde să faci grătar sau să-ți prepari de mâncare. Va fi o experiență inedită dacă nu ai mai fost până acum cu cortul. Și, până la urmă, nu-ți vor strica câteva zile în aer liber, în mijlocul naturii, departe de oraș, după toată perioada de izolare pe care ai petrecut-o în casă.

Insula Santorini din Grecia, o destinație pentru vacanță pe timp de pandemie
Cu mașina personală sau cu rulota poți călători în siguranță în Europa

Închiriază o mașină-rulotă

Cine iubește aventura și călătoriile lungi poate închiria o mașină-rulotă cu care să plece în vacanță pe timp de pandemie, atât în România, dar mai ales în străinătate. Gândește-te câte orașe ai putea vizita, câte zone superbe ai putea vedea! Rulota este recomandată familiilor fără copii sau cu copii mari. E mai greu să pleci la drum cu un prichindel după tine, dar nu imposibil. În rulotă ai pat, masă, duș, toaletă, plită etc. Pleci, parctic, cu casa după tine oriunde vrei, Poți opri unde îți place, poți înopta unde dorești. Recomandat ar fi în zone special destinate parcării rulotelor.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns