Despre vin roșu. Utilizări inedite în ritualul de frumusețe
Un pahar de vin roșu consumat moderat aduce o mulțime de beneficii sănătății, dar și frumuseții noastre. Antioxidanții pe care îi conține luptă împotriva radicalilor liberi ajutând la buna funcționare a organismului și prevenind îmbătrânirea prematură a pielii. Iată cum poate fi utilizat în ritualul zilnic de îngrijire a pielii.
Vin roșu. Cum îl folosim în ritualul de frumusețe
Dacă vorbim despre vinuri, știm că ne feresc de doctor, însă putem spune, pe bună dreptate, că această licoare magică șterge și anii de pe chipul nostru. Vinul, mai ales cel roșu, reduce ridurile, tonifiază pielea, îi redă strălucirea pierdută și îi îmbunățățește vizibil aspectul.
Tonifiant neconvențional
Potrivit specialiștilor americani în dermatologie, vinul poate fi folosit cu succes ca tonifiant neconvențional pentru ten. Antioxidanții pe care îi conține băutura detoxifiază pielea în profunzime, iar acidul tartric ajută în procesul de uniformizare a tenului. Vinul are și proprietăți antibacteriene și este indicat mai ales în cazul tenului gras, acneic. Se aplică te față și gât cu ajutorul unui disc demachiant, prin tamponare ușoară. Dacă ți se pare că licoarea conține mult alcool, o poți dilua cu puțină apă plată. După câteva minute de la aplicare, clătește bine fața cu apă rece.
Un pahar de vin roșu te ajută să slăbești
Vinul sec, fără adaos de zahăr, conține foarte puține calorii – în jur de 120 – și poate fi consumat chiar dacă te afli la dietă. Prin urmare, dacă vrei să slăbești, renunță printre altele la bere (este foarte calorică) și relaxează-te în fața unui pahar de vin alb sau roșu. Alege însă vinuri bune, de calitate și bea cu moderație!
Exfoliant de primă clasă
Proprietățile antioxidante ale vinului sunt utilizate de ani de zile mai ales în industria de beauty din Coreea. Cu timpul însă, această tendință s-a extins, a ajuns în Europa și America, iar în prezent vinul este un ingredient foarte important în anumite tratamente corporale și faciale. Extractul de semințe de struguri care se regăsește în vin este un exfoliat super eficient și ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.
![Un pahar cu vin roșu este benefic pentru sănătate](https://cdn0.cefacemimi.ro/wp-content/uploads/2021/06/pahar-vin-rosu.jpg)
Încetinește procesul de îmbătrânire a pielii
Vinul roșu conține o cantitate foarte mare de antioxidanți (resveratrol și flavonoide) care luptă împotriva radicalilor liberi ce afectează într-un mod negativ procesul natural de îmbătrânire a pielii. În plus, vinul conține polifenoli ce previn oxidarea celulelor și revigorează tenul conferindu-i suplețe și strălucire. Spune adio ridurilor premature!
Ce se întâmplă dacă bei vin roșu înainte de culcare
După un pahar cu vin roșu, savurat seara, înainte de culcare, vei simți o toropeală plăcută, iar asta nu din cauza cantității de alcool, ci datorită melatoninei care se regăsește în coaja strugurilor din care e produs vinul. În urma cercetărilor efectuate la universitatea din Milano, specialiștii au constatat că melatonina regăsită în struguri este modificată în cadrul procesului de fermentare și devine extrem de asemănătoare cu cea produs în mod natural de organismul nostru. Acesta este motivul pentru care după un pahar cu vin, vei avea un somn adânc și odihnitor, care ajută organismul să se refacă și celulele pielii să se regenereze.
Ajută activitatea creierului
Cercetările arată faptul că polifenolii – substanțe chimice vegetale care se regăsesc în vinul roșu – duc la dilatarea vaselor de sânge oxigenând mult mai bine creierul. Este adevărat că un consum regulat de vin nu ne face mai inteligenți, însă ne ajută să ne concentrăm mai bine, să ne simțim cu mintea mai limpede, să reacționăm mai rapid la anumiți stimuli, ne ajută să memorăm mai bine anumite lucruri și să facem față cu brio stresului. Iar o femeie cu o minte brici este o femeie sexy și atrăgătoare. 9
Prin urmare vinul nu este doar bun la gust, el aduce și o mulțime de alte beneficii atât sănătății, cât și frumuseții noastre. Iar dacă nu știai, află că fiecare vin are proprietățile sale atunci când vorbim despre vinoterapie. Astfel, printre cele mai utilizate se numără Chanti (proprietăți relaxante), Merlot sau Cabernet (folosite mai ales pentru tratamente de peeling). Lambrusco – foarte bogat în antioxidanți și minerale cu efect anti-aging, dar și Sauvignon folosit pentru anumite proceduri de masaj.
Evident, nu este obligatoriu să cumperi astfel de sortimente, însă dacă optezi pentru un pachet vinuri, vei avea din start cel puțin două sticle pe care să le folosești cum dorești. Pe unul îl vei savura în liniște, alături de prieteni sau familie, iar pe celălalt îl vei folosi pentru tratamente de beauty în confortul propriei tale locuințe.
Cheers!
Sursa foto: Pixabay