Vinete umplute

Vinete umplute

0 2567
vinete umplute pe platou

Vara este sezonul vinetelor şi este recomandat să le introduci în meniul tău datorită aportului foarte mare de elemente nutritive pe care le conţin. Dacă îţi doreşti o gustare sănătoasă şi simplu de preparat, poţi încerca vinetele umplute. Mimi îţi spune ce trebuie să faci! Ascult-o pe Mimi!

 

Ingrediente: 4 vinete mijlocii, o ceapă, 2 linguri ulei, 2 ardei graşi, 150 g şuncă presată, 2 ouă, 150 g caşcaval ras, sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie în jumătaţi pe lungime, se presară cu sare pe părţile cu miez şi se lasă la scurs 30 de minute. Se spală şi se fierb numai 5 minute, apoi se lasă din nou la scurs. Se scoate miezul cu o linguriţă şi se toacă mărunt, apoi se căleşte în ulei împreună cu ceapa mărunţită şi ardeiul tocat cubuleţe. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu şunca presată, ouăle bătute, sare, piper, pătrunjel verde şi jumătate din cantitatea de caşcaval. Cu această compoziţie se umplu vinetele, care se pun apoi într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Deasupra vinetelor se presară restul de caşcaval. Se pun în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 30 de minute. Se pot servi calde, dar şi reci sunt la fel de gustoase.

COMENTARII

Lasă un răspuns