Visezi urât noaptea? Iată 4 motive pentru care ai coșmaruri!

Visezi urât noaptea? Iată 4 motive pentru care ai coșmaruri!

Tuturor ni se întâmplă să avem, din când în când, coșmaruri noaptea, dar dacă ți se întâmplă frecvent, este posibil ca alimentația de peste zi sau cina pe care o iei înainte de culcare să fie vinovate. Iată patru motive care duc la un somn agitat și plin de vise urâte.

ardei iute

2. Înainte de culcare, consumi alimente picante

Dacă, înainte de a te culca, consumi, la cină, alimente și mâncăruri picante, este foarte posibil ca peste noapte să ai coșmaruri. Numai ideea în sine de a mânca și de a dormi imediat crește activitatea cerebrală, iar tu vei avea vise, dar nu dintre cele mai frumoase. Dacă mai mănânci și picant, chiar că nu mai ai nici o șansă la un somn liniștit. Alimentele picante pot cauza indigestii, iar somnul tău va fi perturbat. Studiile au demonstrat faptul că mâncărurile picante cresc temperatura organismului – lucru care are un impact negativ în ceea ce privește odihna și visele pe care le ai în timpul nopții.

mancare grasimi3. La cină mănânci mâncăruri grase

Alimentele grase precum carnea, prăjelile și lactatele, în special brânzeturile, se digeră mai greu și există riscul ca peste noapte să ai coșmaruri. Motivul? Grăsimile afectează undele cerebrale, iar tu vei visa urât. Chiar și peste zi dacă mănânci gras, este posobil ca noaptea să nu te odihnești foarte bine.

pastile3. Iei anumite medicamente

Anumite medicamente produc modificări chimice la nivelul creierului (antidepresivele sunt unele dintre cele mai periculoase) și cresc riscul apariției coșmarurilor în cazul anumitor persoane.

vitamina B64. Iei suplimente alimentare

Studiile efectuate au demonstrat faptul că o cantitate mare de vitamina B6 afectează visele și le transformă în coșmaruri. Vitamina B6 transformă aminoacizii  în neurotransmițători care ne perturbă somnul și, astfel, este posibil să ai coșmaruri.

COMENTARII

Lasă un răspuns