Vreau să slăbesc! 7 motive pentru care dieta ta nu funcționează

Vreau să slăbesc! 7 motive pentru care dieta ta nu funcționează

0 2260

Vreau să slăbesc! Acesta este dorința multora dintre noi, însă, chiar dacă ținem dietă și facem exerciții fizice epuizante, lupta împotriva kilogramelor în plus pare pierdută. Cu siguranță, undeva greșești. Este frustrant, te simți neputincioasă și tinzi să renunți la cura de slăbire. Însă, nu te gândești nici o clipă că nu dieta e de vină, ci chiar tu! Uite ce greșeli să nu mai faci dacă ții la silueta ta!

Vreau să slăbesc: Elimină stresul

Conform unui studiu efectuat recent, s-a demonstrat faptul că, din cauza stresului, femeile pot lua în greutate câte 2,5 kilograme pe an. Stresul crește producția de cortisol, care deteriorează mușchii și reduce cantitatea de serotonină, hormonul fericirii. Un nivel scăzut de serotonină îți va deschide apetitul pentru dulciuri. Nu există femeie care să nu fi trecut prin momente stresante și să nu fi avut poftă să mănânce o ciocolată. Dulciurile te fac să te simți bine, mai optimistă și să vezi viața în roz. Un nivel ridicat de cortisol reduce cantitatea de acizi din stomac, iar alimentele nu vor mai fi bine digerate – acest lucru duce la creșterea poftei de mâncare. Zilnic ar trebui să-ți spui. „Dacă vreau să slăbesc, atunci trebuie să nu mai fiu stresată!”

Vreau să slăbesc: Nu mânca seara târziu

Dacă mănânci târziu, seara, înainte de culcare, organismul nu va putea arde caloriile pe care le-ai consumat la cină. Astfel, ele se vor depune sub formă de grăsimi, iar tu nu vei reuși să scapi de burtică și colăcei. Este recomandat ca cina să fie luată cel târziu la ora 20.00.

Femeie dieta

Vreau să slăbesc: Elimină toxinele din organism

Prezența toxinelor perturbă activitatea hormonală și reduce temperatura corpului. O temperatură mai scăzută a corpului duce la acumularea de grăsime, prin aceste depuneri organismul încercând să se încălzească. Evident că nu vei putea elimina toate toxinele, însă o alimentație bogată în fibre, proteine și legume cu frunze verzi poate ajuta foarte mult. „Vreau să slăbesc și voi elimina toxinele din organism”, iată ce trebuie să nu uiți nici o clipă!

Vreau să slăbesc: Consumă suficiente grăsimi „bune”

Te ferești de ele cât poți, nu-i așa? Află că o dietă sănătoasă, care să te ajute să pierzi din surplusul de kilograme, trebuie să conțină și grăsimi. Le poți lua din ulei de măsline, pește, avocado, ulei de cocos.

Vreau să slăbesc: Atenție la lipsa vitaminei D din organism

Vitamina D este esențială pentru sănătatea nostră, iar în lipsa ei grăsimile nu pot fi arse și caloriile consumate. Ar trebui să consulți un medic, să-ți faci niște analize și să vezi dacă nu cumva ai carențe de vitamina D. Vitamina D se regăsește în cantități mari în somon, sardine și lapte de vacă. Vreau să slăbesc! Dacă vrei cu adevărat, atunci vei avea grijă să-i furnizezi organismului cantitatea necesară de vitamina D.

femeie dieta

Vreau să slăbesc: Atenție la afecțiunile glandei tiroide

Glanda tiroidă este extrem de importantă pentru funcționarea corectă a metabolismului. Dacă suferi de anumite afecțiuni tiroidiene, acest lucru îți influențează greutatea corporală și te pot împiedica să scazi în greutate.

Vreau să slăbesc: Dormi 8 ore pe noapte

Aproximativ 40% dintre oameni dorm mai puțin de 7 ore pe noapte. Consecințele? Creșterea nivelului de zahăr în sânge dar și activarea hormonilor stresului. Aceștia din urmă îți deschid apetitul, îți cresc pofta de mâncare. „Vreau să slăbesc și pentru asta am nevoie de un somn bun” – este încă o regulă de aur pentru o siluetă de invidiat.

COMENTARII

Lasă un răspuns