Vrei dinţi mai albi? Uite ce-i de făcut!

Vrei dinţi mai albi? Uite ce-i de făcut!

0 2266
Cine nu-şi doreşte să aibă o dantură impecabil de albă, dinţi frumoşi şi un zâmbet care să cucerească de la prima vedere? Acest lucru nu este uşor de obţinut, dacă nu vrei să apelezi la tratamente stomatologice. Însă, nu este imposibil! Pentru că alimentaţia are un rol extrem de important. Uite ce trebuie să faci! Ascult-o pe Mimi!
Pentru început, trebuie să ştii că nuanţa dinţilor este determinată genetic. Unii mai norocoşi au parte de o dantură albă, perfectă. Însă, mulţi dintre noi afişează un zâmbet de care nu suntem tocmai mulţumiţi. Deşi acordăm o atenţie sporită igienei orale, dinţii au o nuanţă gălbuie de care nu reuşim să scăpăm. E adevărat că această nuanţă este sporită şi de alimentaţie căci multe fructe, legume şi băuturi ne colorează dinţii. Iată care sunt duşmanii unui zâmbet strălucitor!
Coca-cola, cafea, ceai negru
Băuturile colorate menţin şi accentuează şi mai mult nuanţa gălbuie a dinţilor. După ce consumi cafea, coca-cola, ceai verde ceai negru sau vin roşu este obligatoriu să te speli imediat pe dinţi! Aceste băuturi colorează şi pătează dantura iar, în timp, nuanţa va fi din ce în ce mai puternică şi din ce în ce mai greu de înlăturat. Băuturile carbogazoase nu numai că îţi colorează inestetic dantura, dar provoacă, în timp, şi ale afecţiuni nedorite. Acidul atacă smalţul şi duce la apariţia cariilor.
Fructe de pădure, sfeclă roşie, cireşe amare
Nu numai băuturile colorate pătează dantura. Atenţie mare la fructe de pădure, cireşe amare, sfeclă roşie, suc de roşii. Periajul temeinic imediat după consumarea acestora previne îngălbenirea şi pătarea dinţilor.
Fumatul
Pentru o dantură impecabilă şi sănătoasă este obligatoriu să renunţi la fumat! Ţigările, pe lângă toate celelalte efecte negative pe care le au asupra sănătăţii tale, sunt duşmanul numărul unu al danturii. Dinţii devin fie galbeni, fie prind o nuanţă gri, inestetică.
pastile care ingalbenesc dintii
Consumul de medicamente 
Şi consumul anumitor medicamente poate afecta dantura, precum unele antibiotice (tetraciclina), antihistaminicele şi medicamentele antipsihotice. De asemenea, şi excesul de fier din organism duce la îngălbenirea dinţilor.
Cum ne albim dantura?
 La polul opus, se află crudităţile, în special spanacul, ştevia, broccoli, salata verde dar şi castraveţii, guliile şi ţelina. Şi fructele favorizează albirea. Consumă cu încredere mere şi lămâi.
Apelează la trucurile bunicii! Pentru albirea dinţilor poţi folosi suc de lămâie, bicarbonat de sodiu şi sare. Amestecă o linguriţă de bicarbonat sau sare cu puţină zeamă de lămâie până ce compoziţia devine ca o pastă. Spală-te pe dinţi cu aceasta şi vei vedea imediat rezultatele. O altă variantă ar fi să freci dinţii şi gingiile uşor cu o felie de lămâie. Atenţie însă! Nu abuza de acest “tratament” pentru că îţi poate deteriora smalţul dinţilor.

COMENTARII

Lasă un răspuns